Amérika Serikat nyatakeun kaayaan darurat kusabab badai

amerika serikat saheulaanan

Amérika Serikat kalibet dina badai anu nyababkeun kaayaan darurat nyatakeun di sababaraha daérah sapertos New York sareng Long Island. Badai anu kuat anu didaptarkeun nyababkeun seueur karusakan, kumargi sanés badai salju anu normal, tapi angin anu gancangna ditambihkeun, nyiptakeun kaayaan anu serius.

Kumaha kaayaan di nagara-nagara ieu?

New York sareng Long Island dina kaayaan darurat

samentawis di Amérika Serikat

Dibikeun badai didaptarkeun mimiti énjing ieu, parantos diputuskeun pikeun nyatakeun kaayaan darurat di New York sareng Long Island. Kaayaan darurat ieu mangaruhan sakabeh daérah kidul sareng ngamungkinkeun otoritas pikeun Aranjeunna tiasa nyandak kaputusan anu langkung diutamakeun tibatan administrasi lokal.

Nalika badai sapertos kieu nyerang daérah, kaayaan darurat ngamungkinkeun kakawasaan khusus nagara pikeun merangan badai, tanpa kedah nganggo persetujuan législatif sareng langsung ngontrak sumberdaya atanapi pakakas anu diperyogikeun pikeun kaayaan darurat meteorologi.

Ruksakna metro sareng bandara

Kanggo ayeuna, éta henteu rencanana ngagantungkeun jasa subway pinggiran kota di New York City, kumargi aranjeunna nganggo éta jutaan jalma sapopoé sareng anjeun moal tiasa ngalakukeun tanpa sumberdaya ieu. Di sisi anu sanésna, patalimarga di jalan raya kaayaan tiasa kapangaruhan ku larangan kendaraan beurat dina sasak sareng jalan.

Kusabab salju anu akumulasi di jalan sareng angin kenceng, aya telat dina lalu lintas kendaraan.

Sedengkeun pikeun bandara, dua anu New York City parantos nunda penerbanganna kusabab badai salju kusabab résiko ngumbara. Sadaya penerbangan dibolaykeun kusabab angin gede sareng salju. Bandara JFK ngirim pesen ngalangkungan jaringan sosial Twitter, naroskeun panumpang ngahubungi maskapai anu aya hubunganana pikeun ngajadwalkeun deui penerbanganna. Henteu lami saatos, bandara La Guardia ngalaporkeun yén éta parantos nyandak tindakan anu sami.

Total 483 penerbangan parantos dibolaykeun di bandara JFK sareng 639 di La Guardia.

Salju loba

loba salju

Angin anu paling kuat diperkirakeun dinten ayeuna nyaéta antara 40 sareng 56 kilométer per jam kalayan hujan nepi ka ampir 100. Salju mimiti turun nalika jam-jaman mimiti di Long Island sareng New Jersey daérah sareng mangaruhan Manhattan dina jam gawena dimana jalan-jalan dimimitian.

Di kota sapertos ieu dimana ratusan juta jalma cicing, badai sapertos kieu kasar pikeun sirkulasi kendaraan, operasi sistem pulisi, bandara, angkutan umum, jst.

Ogé, aranjeunna diarepkeun murag sapanjang dinten langkung ti hiji salju di Long Island sareng pantai New Jersey, sareng satengah di Manhattan.

Daérah dimana badai ieu paling mangaruhan nyaéta di Suffolk County di Long Island. Badai ieu parantos diklasifikasikeun salaku "bahaya pisan".

Di New York, kelas di sakola ogé ditunda kusabab bahaya ngangkut murid ka sakola. Sagala kagiatan anu peryogi gerakan jalma anu langkung ageung sareng panggunaan kendaraan dibatalkeun pikeun tanggal ieu.

Di New York diperkirakeun dinten ayeuna suhu minimum -4 derajat Celcius, kalayan sensasi termal -13 derajat kusabab angin tiris, sanaos dinten Jumaah sareng Saptu diperkirakeun turunna suhu anu seukeut.

Bahaya sirkulasi janten nyata nalika boro-boro nanaon tiasa ditingali ngan ukur sababaraha méter jauhna. Pangaruhna mirip pisan sareng anu dibales ku halimun dina kendaraan.

Kandaraan dikubur handapeun salju, barudak leutik anu gagah maén sarengna, gedong katutupan, hawa tiris sareng seueur angin, mangrupikeun panorama anu aya di New York dina waktos ayeuna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.