4 panasaran ngeunaan pemanasan global

Pamanasan global

El pemanasan global ayeuna Mangrupikeun salah sahiji ancaman anu paling disanghareupan umat manusa salami rébuan taun. Éta mangrupikeun masalah, anu paradoxically, kami parantos nganyenyeri sareng urang nganyenyerikeun diri sareng rutinitas sadidinten, naha éta nganggo mobil, déforesting atanapi polutan.

Salajengna kuring badé ngawartosan anjeun 4 panasaran ngeunaan pemanasan global sahingga anjeun tiasa langkung ngartos kumaha parahna kaayaan.

Ngalenyepan

Ngalelebkeun mangrupikeun pangaruh anu paling bahaya tina pemanasan global, sareng henteu ngan kusabab sadayana cai anu lebur angkat ka laut, ngabalukarkeun tingkat naék, tapi ogé éta ngajadikeun hirup hésé pisan pikeun sato anu hirup di ékosistem ieu, sapertos biruang kutub.

Sareng saolah-olah éta henteu cekap, nalika és ngalembereh awak-awak anu teu aya kahirupan dipaparin, anu, Panyakit Anu Disebarkeun Kapayun Tiasa PUPUS Sanggup muncul deui.

Caah

Tilu belas tina lima belas kota anu paling penting di dunya ayana ngan sababaraha méter (komo séntiméter) tina permukaan laut. Alexandria, California, New York, sareng anu sanésna, ngagaduhan a résiko banjir ageung pisan, anu tiasa dugi ka dua méter numutkeun NOAA.

Ngaleungit situ

Sajauh, 125 situ Arktik parantos ngaleungit salaku pangaruh tina pemanasan global. Sareng éta permafrost anu aya di handapeun aranjeunna parantos lebur, kalayan situ, situ kaserep ku taneuh. Sasatoan anu hirup di cai ieu aya résiko punah.

Cai coklat

Nalika suhu rata-rata global naék, situ bakal mimiti ngagaduhan zat organik deui, sapertos rumput laut. Akibatna, pepelakan anu hirup di bojong bakal mimiti binasa kusabab kurangna sinar panonpoé. Ku ngalakukeun éta, sato anu ngahakanana kedah adaptasi sareng biasa ngabijilkeun hal-hal sanés upami aranjeunna hoyong salamet.

Halodo rongkah

Pemanasan global mangrupikeun masalah anu mangaruhan urang sadayana. Upami urang ngurus planét, konsékuansi na sigana moal ekstrim teuing.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juanjo Castro Rios cenahna

    Saha anu nyerat ieu? Anjeunna sanés ahli meteorologi, sanés? Sanés ahli klimatologi, leres? Anjeun moal diajar fisika dina kahirupan anjeun atanapi ngaliwat Fakultas Élmu Lingkungan naon waé. Henteu kaget kuring yén jalma anu henteu kedah terang nanaon tentang ieu ngagaduhan pendapat anu aranjeunna pikahoyong. Panaliti kedah nyebatkeun kanyataan sapertos kitu, tanpa ngahias ku hal-hal anu teu acan kabuktosan, atanapi, saur kuring mah, moal pernah tiasa dibuktikeun. Seueur anu ngadamel carita pikasieuneun, tangtosna, anu ngajaga minat sahingga ngajaga hibahna, sapertos seueur LSM, anu nyandak 150 juta taun ka pengker pikeun studi anu teu masuk akal. Tapi di Meteorologiaenlared? Aranjeunna henteu kedah angkat dimana aranjeunna henteu terang, atanapi sahenteuna nyarios saha anu nandatanganan tulisan éta, naon sumberna atanapi mendakan yén éta mangrupikeun pendapat pribadi, janten urang tiasa mupus tina karesep urang.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Hai Juanjo.
      Anjeun leres: sumber na leungit. Kuring ngan ukur nempatkeun éta.
      Hapunten éta henteu dipikaresep ku anjeun.
      Hiji salam.