54 derajat Celsius kacatet di Iran

hawa anu paling parah anu kantos dirékam

Pamanasan global éta nyababkeun naékna suhu di panjuru dunya. Seueur tempat-tempat di sakumna dunya ngalaman gelombang panas anu ageung sareng suhu luhurna saacan na pernah kacatet sateuacanna dina sajarah.

Urang nyarioskeun kidul-kulon Iran, numana suhu maksimum dugi ka 54 derajat Celsius parantos dugi di kota Ahvaz, ibukota propinsi Khuzestan. Kanyataan ieu tiasa diverifikasi salaku suhu catetan di nagara éta salian ti suhu anu pangluhurna salami sasih Juni di buana Asia sareng, kamungkinan, suhu pangluhurna anu kacatet kumargi suhu diukur.

Suhu rongkah

Sakumaha urang terang, ku pemanasan global, suhu beuki luhur sareng gelombang panas langkung sering sareng ngarusak. Numutkeun kana Blog Cuaca Cuaca Modal Cuaca The Washington Post, data suhu luhur anu diala dikaluarkeun ku meteorologi MeteoFrance, Etienne Kapikian. Météorologi masang tweet dimana anjeunna nyatakeun yén Ahvaz ngahontal 53,7 derajat Celsius (128,7 derajat Fahrenheit). Ieu henteu langkung teu kurang ti catetan nasional mutlak anyar. Éta suhu anu pangluhurna kantos kacatet dina sasih Juni di buana Asia.

Sanaos suhu ieu sanés catetan anu pangluhurna ngahontal, tapi langkung ti 4.51 waktos lokal, éta ngahontal 54 derajat. Wéb nyatakeun yén, kusabab kalembaban, indéks atanapi sensasi panas langkung nyerep: 61,2 derajat.

Numutkeun ka The Washington Post, upami inohong éta akurat sareng diverifikasi, urang bakal nyanghareupan suhu anu paling haneut anu kantos didokumentasikeun di bumi dina jaman modéren sareng derajat 54 anu dialaman di Mitribah (Kuwait) di 2016. ogé sakumaha anjeun tiasa tingali, suhu terus ningkat kusabab pemanasan global.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.