Ékosistem konci pikeun merjuangkeun parobihan iklim

biru-natura

Parobihan iklim gaduh akibat parah dina tingkat global sareng pangaruhna janten beuki kasohor. Aya cara pikeun ngeureunkeunana sanés ngan ukur ku ngahindaran ngaluarkeun langkung seueur gas rumah kaca kana atmosfir, tapi ku ngabantosan Bumi ngagaduhan kapasitas anu langkung ageung nalika ngeunaan kakuatan. nyerep CO2 tina atmosfir.

Di planét urang aya ékosistem anu konci pikeun kontribusi nyerep ieu. Nyaéta ngeunaan ranjang laut sareng lahan baseuh basisir.

Konperénsi anu munggaran ngeunaan tilelep karbon basisir anu dipendakan dina proyék éta lumangsung di Malaga Kahirupan BlueNatura. Proyék ieu dikoordinirkeun ku Kamentrian Lingkungan sareng Perencanaan Daérah di Junta de Andalucía. Salami sési ieu bakal aya pembicaraan sareng debat anu intensif dimana para ahli ilmiah di lapangan, pangurus sareng kelompok sanésna bakal ilubiung. Éta dimaksad supaya tiasa ngungkulan peran ékosistem basisir sareng laut dina prosés nyerep sareng ingetan CO2. CO2 mangrupikeun gas rumah kaca anu dileupaskeun pangpangna kana atmosfir ayeuna sareng anu konsentrasi luhur (sakitar 400 ppm).

Jenis serepan CO2 ieu kana atmosfir ku ékosistem basisir sareng laut disebut "Karbon Biru". Konperénsi ieu aya dina proyék Éropa Life BlueNatura sareng anu diresmikeunna dihadiran ku Diréktur Jenderal Manajemén Lingkungan Alam sareng Spasi Dilindungan Dewan, Javier Madrid, sareng sutradara IUCN-Med, Antonio Troya.

padang rumput hejo-posidonia

Kanggo terang poténsial karbon biru anu ngagaduhan ékosistem urang, perlu tiasa nyiptakeun kasadaran koléktif ngeunaan poténsi ieu. Ku cara kieu, aranjeunna didorong pikeun damel sareng populasi lokal pikeun tiasa ngartos babarengan kumaha lingkungan anu ngurilingan urang tiasa ngabantosan ngalawan perubahan iklim sareng teu masalah saloba jalma ningali éta.

Beuki anjeun tiasa terang ngeunaan sagara sareng fungsina, langkung saé. Sagara gaduh sababaraha fungsi penting anu ngajaga kasaimbangan planét. Éta tindakan salaku tilelep karbon penting, éta ogé nyerep panas sareng ngahasilkeun satengah oksigén anu urang nghirup.

Proyék Life BlueNatura mangrupikeun proyék anu ngabaru nalika ngeunaan pangetahuan ngeunaan fungsi sareng peran lahan baseuh, rawa sareng ranjang rumput laut di basisir Mediterania nyerep sareng ingetan gas rumah kaca. Daérah anu dijagaan laut berfungsi salaku tempat dimana fungsi nyerep CO2 tiasa dieksploitasi langkung saé kusabab éta tempat dimana vegetasi laut berkembang langkung saé. Kusabab aranjeunna dijaga sareng gaduh kontrol anu langkung ageung kana kagiatan ngahinakeun anu dilakukeun dina rohangan éta, aya kirang pangaruh anu ngirangan biodiversitas sareng kasaimbangan ékologis ékosistem. Maka, daérah anu dijagaan laut mangrupikeun senjata anu saé dina merangan parobihan iklim sabab ngabantosan nyerep sareng ngajaga karagaman hayati

lahan baseuh

Sababaraha dinten kapengker "Konservasi tilelep karbon pesisir" Éta diayakeun di La Térmica, di Malaga sareng tujuan pikeun nalungtik kanyaho ayeuna ngeunaan ékosistem basisir sareng laut dina nyanghareupan parobihan iklim, duanana tina sudut pandang ékologis sareng sosial ékonomi.

Tiasa diajar ngeunaan proyék sareng pangalaman anu bakal ngagambarkeun sababaraha aspek pamaréntahan, pasar karbon, sareng kanyaho sareng nilai jasa anu disayogikeun ku ékosistem laut sareng basisir ieu, sapertos rawa sareng rumput laut, pikeun penduduk lokal.

Proyék Life Blue Natura dikoordinirkeun ku Kamentrian Lingkungan sareng Tata Ruang, sakumaha anu parantos kami sebatkeun sareng, salian ti éta, éta parantos aya hubunganana sareng Badan Lingkungan sareng Cai, Pusat Studi Lanjutan Blanes Déwan Tinggi pikeun Panilitian Élmuwan, Pusat IUCN pikeun Kolaborasi Mediterania sareng Asociación Hombre y Territorio.

Proyék ieu lilana 4 taun. Éta dimimitian taun kamari sareng ngagaduhan tanggal béakna taun 2019. Éta ngagaduhan anggaran pikeun pagelaran na euro 2.513.792, dibiayaan ku Program Éropa KAHIRUPAN sareng dibiayaan ku CEPSA.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.