Éropa nampi radioaktif Ruthenium 106 awan

Ruthenium 106 dileupaskeun di Éropa, peta IRSN

Nembe Institut Perancis pikeun Radioaktivitas sareng Kasalametan Nuklir (IRSN, inisial namina dina basa Perancis) parantos ngaluarkeun pernyataan ngeunaan awan anu ngandung Ruthenium 106. Mungkin asal na ti Rusia atanapi Kazakhstan, anu ngaleupaskeun nuklida radioaktif ieu ilahar dianggo dina ubar nuklir. Sateuacan neraskeun, anjeun nyorot yén panilitian IRSN mastikeun yén konséntrasi Ruthenium 106 anu dideteksi di Éropa henteu aya konsekuensi pikeun kaséhatan manusa atanapi lingkungan.

Salami periode 27 Séptémber sareng 13 Nopémber, stasiun Seyne-sur-Me, Nice sareng Ajaccio ngungkabkeun ayana Ruthenium 106 dina ngambah. Stasion Éropa anu bénten-bénten anu nyambung ka IRSN ti saprak 3 Oktober negeskeun ayana radioaktif. Hasil anu diala ti 6 Oktober nunjukkeun yén aya turunna konstan dina Ruthenium. Salajengna, ti 13 Oktober deteksi naék di daérah Perancis. Teras, ayeuna, sigana tilas Ruthenium henteu aya, sareng aranjeunna henteu aya deui anu dideteksi dimana waé di Éropa.

Tempat asalna

tanda radioaktif nganggo papan iklan

Saatos analisa, daérah dimana éta bakal kajadian pembebasan bakal dipendakan di Pagunungan Ural. Maka, henteu mungkin pikeun mastikeun persis nagara mana anu "tanggel waler". Pagunungan Ural wawatesan sareng Éropa sareng dibagi antara Rusia sareng Kazakhstan. Organisasi Perancis, anu gancang mutuskeun yén éta asalna tina réaktor nuklir, nyatakeun yén éta kajantenan minggu kamari Séptémber. Sabalikna sanajan hal anu paling masuk akal nyaéta kagagalan di pusat ubar radioaktif, henteu ngaluarkeun yén éta tiasa janten kagagalan dina pangobatan suluh nuklir.

Ruthenium 106 mangrupikeun produk tina ngabagi atom dina réaktor nuklir, janten pelepasanana henteu pernah kajadian sacara alami. Runtuhna satelit sareng Ruthenium 106 ogé parantos dikaluarkeun, kumargi panilitian ku Badan Energi Atom Internasional parantos nyimpulkeun yén teu aya satelit anu ngandung molekul ieu murag ka Bumi.

Pelepasan unsur ieu ageung pisan, diperkirakeun éta antara 100 sareng 300 teraBecquerel. Kabeneran pisan yén éta henteu ngarugikeun sasaha. IRSN nunjukkeun yén sékrési sapertos kitu, upami éta kajantenan di Perancis, bakal meryogikeun évakuasi anu jauh tina kilométer sakitar titik kabur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.