Élmuwan ngingetkeun panas anomali di Arktik

Arktik

Arktik mangrupikeun daérah anu rentan pisan kana perubahan iklim. Élmuwan bingung ku kaayaan anu ditepikeun. Sareng sanés kanggo kirang: suhuna tetep dina nilai-nilai langkung luhur normal, anu nyababkeun és lebur.

Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina The Washington Post, Di sababaraha daérah Arktik, suhu tiasa naék langkung ti 50 derajat saluhureun rata-rata biasa.

Arktik ngalémbéréh

Suhu anomali di Arktik dina Januari

Gambar - WeatherBell.com

Iklim Arktik dipikaterang turun naek sacara dramatis, tapi naékna suhu anu kajantenan rongkah pisan sareng awét pisan dugi ka para ilmuwan bingung. Sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar, di sababaraha daérah suhu dina bulan Januari tetep 11ºC di luhur normal, nyandak 1981-2010 salaku periode rujukan.

Sutradara Pusat Data Salju sareng És Nasional di kota Boulder, Colorado, nyerat dina majalah bumi anu salajengna:

Saatos diajar Arktik sareng iklim na salami tilu satengah dekade, kuring parantos nyimpulkeun yén naon anu kajantenan dina sataun katukang tiasa di luar ekstrim.

Turunna dina jumlah dinten anu tiris

Turunna jumlah dinten tiris di Arktik

Gambar - Nico Sun

Jumlah dinten tiris langkung handap tibatan dina jaman anu sanés. Météorologis sareng panulis Eric Holthaus mimiti ngintunkeun grafik dina Twitter, nyatet yén éta ngagambarkeun réduksi anu signifikan dina sababaraha dinten cai anu katirisan. Sareng ieu mangrupikeun hal anu kajantenan ayeuna.

Naha urang nuju kanyahoan? Komunitas ilmiah mastikeun ieu. Samentawis éta, studi nuju dilakukeun pikeun milarian terang naon anu urang ngalawan. Kanggo ayeuna, taun ieu lambaran és di Arktik langkung ipis tibatan kuduna, janten upami teras-terasan sapertos kieu, moal aya deui és nalika usum panas di Kutub Kalér.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (Éta dina basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.