Watu larang regane

kristal permata

Dina iki kita bakal ngomong babagan salah sawijining bahan sing asale saka usus ing planet kita lan kalebu klompok bahan sing paling dikarepake ing donya. Babagan babagan watu larang regane. Iki minangka bahan sing duwe kaendahan ekstrem lan akeh makna sing bisa diuntungake fisik lan mental amarga kapercayan lan legenda sing ana ing watu kasebut.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh ciri, asal lan mbandhingake watu permata.

Apa sing watu permata

watu larang regane

Kaping pisanan yaiku ngerti apa konsep batu permata sing diarani. Babagan iki bahan mineral, non-mineral, lan rock sing digunakake kanggo nggawe macem-macem aksesoris ing industri perhiasan, kerajinan lan watu hias lan asale kerak bumi. Thanks kanggo watu kasebut, sampeyan bisa nggawe cincin, gelang, rantai, liontin, kalung, lsp.

Supaya materi bisa dianggep minangka watu sing larang regane utawa separo larang regane, mesthine kudu cocog karo ciri lan sipat tartamtu. Ing kabeh ciri kasebut, kita bakal kalebu atose, kaendahan, warna, padhang, daya tahan lan langka. Ora kaget yen langka watu permata, luwih akeh regane ing pasar. Jeneng liya kanggo bahan kasebut yaiku permata, permata lan jimat.

Asale saka watu, mineral, kaca utawa produk alami liyane sing bisa dipoles utawa dipotong kanggo nggawe klambi berkualitas tinggi. Kita ora kepengin tuku dering sing berkualitas, bakal nggoleki sing duwe watu sing apik kanthi karakteristik sing apik. Sawetara uga digunakake kanggo tiru sawetara minggu amarga katon padha nanging ora duwe kasampurnan lan kaendahan sing padha.

Umume, umume umume angel lan, sanajan bisa uga mineral empuk, dheweke diwenehi nilai estetis amarga kaendahan lan langka.

Klasifikasi permata

ruby

Kaya sing diarepake, gumantung saka asal usul lan karakteristik, watu sing larang regane lan semi-larang regane bisa diklasifikasikake. Lumrahe, diklasifikasikake dadi watu anorganik mineral, watu organik lan mineral. Ayo ndeleng ciri khas masing-masing:

  • Watu mineral anorganik: yaiku kabeh sing dianggep minangka mineral anorganik. Iki umume ditondoi kanthi duwe formula kimia sing ditemtokake lan struktur kristal tartamtu. Watu mineral anorganik kasebut wis digawe ing alam. Biasane kalebu alam sing paling umum lan akeh. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa biasane duwe rega sing luwih murah lan ora regane larang banget.
  • Batu permata organik: yaiku sing ora dianggep mineral. Alesan kanggo iki yaiku amarga dheweke digawe dening tumindak biologis makhluk urip. Contone, kita duwe watu kuning sing digawe kanthi adhem nganti pirang-pirang taun resin saka wit-witan kuna. Kaya sing diarepake, jinis permata jinis iki luwih larang tinimbang sing luwih umum. Lan ewonan ewu taun kepungkur kudu resin bisa mengkristal kanthi cara iki. Mutiara minangka conto liyane saka permata organik. Wis digawe amarga tumindak biologis kerang.
  • Watu permata Mineraloid: Dheweke kabeh bahan sing dudu mineral amarga ora duwe struktur kristal utawa komposisi kimia sing wis ditemtokake. Ing kene kita nemokake klompok opal lan obsidian.

Properti lan ciri

kristal

Cara sing apik kanggo ngelasake kabeh permata yaiku kanthi warna, karakteristik, lan sifat. Kita bakal ndeleng sawetara ciri sing nggawe bahan kasebut unik. Supaya materi bisa dianggep minangka watu sing larang regane, kudu nemokake karakteristik lan sifat tartamtu sing ndadekake bisa duwe sipat khas kanthi alami. Ayo goleki ciri lan sifat kasebut:

  • Kaendahan: kaendahan diwenehake kanthi bentuk lan warna. Uga ana gandhengane karo transparansi utawa padhang. Kanggo nggawe watu permata duwe kaendahan sing dhuwur, sampeyan kudu nyakup bahan kimia ing njerone. Penting banget supaya bisa nggawe dhaptar sing apik kanggo para pembeli.
  • Durasi: kekiatan ana hubungane karo kemampuan kanggo nolak goresan karo wong liya utawa tumrap pukulan utawa tekanan. Sampeyan uga bisa ngerteni resistensi materi iki kanthi nggunakake macem-macem bahan kimia lan panggunaan saben dina sing biasane diadhepi.
  • Werna- bisa dianggep minangka fitur sing paling penting sing kudu duwe nilai sing gedhe. Antarane watu permata sing paling akeh digoleki, kita duwe warna ijo, abang lan biru sing apik. Sing paling ora dikepengini yaiku putih, transparan lan ireng. Aku uga kudu nggatekake selera pribadi saben wong.
  • Padhang: nuduhake kemampuan kanggo nggambarake cahya ing pasuryan utawa permukaan. Biasane kalebu ing refleksi, pembiasan, panyebaran lan tampilan cahya sing asale saka lingkungan. Yen watu permata bisa ngidini cahya ngliwati kristal kasebut, mula bakal dianggep watu kanthi kualitas luwih dhuwur. Semono uga opaque, rega kasebut bakal saya murah lan didol kanthi rega sing luwih murah.

Langka

Kanggo langka, kita bakal ngaturake paragraf utawa sing luwih suwe amarga ana gegayutane karo kesulitan watu sing bisa ditemokake yen dibutuhake sajrone pirang-pirang taun. Ora ana gunané tumrap kita manawa watu iku dhuwur ing kabeh ciri sing kasebut ing ndhuwur yen ora bisa ditemokake. Permata kasebut biasane unik lan ora preduli regane, Sampeyan kudu netepke proses sing ditindakake supaya bisa ngowahi watu kasebut dadi permata.

Watu sing arang banget lan angel banget ditemokake, umume larang lan luwih dikarepake. Manungsa mesthi pengin duwe sing paling angel. Minangka salah sawijining sebab kenapa permata paling langka ing donya disebarake ing sawetara wong. Mung wong-wong sing bisa mbayar biaya.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan permata lan karakteristik kasebut.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.