Vinicunca

warna gunung

Dina iki kita bakal ngobrol babagan gunung sing duwe kaendahan khusus lan dadi salah sawijining obyek wisata paling apik lan anyar ing Peru. Babagan gunung Vinicunca. Uga dikenal kanthi jeneng gunung kanthi 7 warna lan dununge ing Peru. Dumunung luwih saka 100 kilometer saka kutha Cusco, dhuwure puncak 5.200 meter ing sadhuwure segara.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, geologi lan pembentukan gunung Vinicunca.

Karakteristik utama

vinicunca

Jeneng Vinicunca asale saka pelangi. Iki minangka formasi pegunungan sing diwarnai karo macem-macem warna minangka asil saka kombinasi kompleks macem-macem mineral sing mbentuk. Slope lan pucuk diwarnai kanthi macem-macem nada sing ditemokake variasi warna ungu, kuning, ijo, abang, jambon, lan liyane. Iki minangka salah sawijining obyek wisata paling penting ing kabeh wilayah kasebut. Sawetara taun kepungkur, kebak es ditutupi dadi sampeyan ora bisa seneng karo gunung iki. Wiwit taun 2016, papan iki wis dikunjungi atusan turis lan dadi salah sawijining papan sing paling akeh dikunjungi ing Cusco lan Peru.

Amarga akehe warna sing dicampur, mula dingerteni kanthi jeneng gunung saka 7 warna kasebut kanggo ngurmati pelangi. Miturut macem-macem investigasi, warna multi-warna amarga akeh mineral sing dibentuk. Kabeh mineral kasebut kalebu ing wilayah kasebut lan bahan alami alami sing wiwit dibentuk udakara 65 yuta taun kepungkur. Mineral kasebut dibentuk nalika banyu lan udan nutupi meh kabeh lereng lan pucuke. Suwe-suwe wis kliwat, iklim ekstrem ing wilayah iki nyebabake salju katon lan ing kana kita bisa ngarepake kabeh warna sing digawe gunung iki.

Iki ditemokake ing Andes Peru lan puncak kasebut nduwure dhuwur 5.200 meter ing ndhuwur segara. Kabeh wilayah iki kalebu kutha Pitumarca, sing diarani Cerro Colorado. Supaya bisa tekan gunung iki, sampeyan kudu liwat udakara 100 kilometer saka kutha Cusco. Banjur sampeyan kudu lelungan udakara 2 jam ing sadawane dalan longitudinal saka dataran tinggi Peru, yaiku sing tekan Pitumarca. Perjalanan kasebut terus dilanjutake menyang komunitas Pampa Chiri. Perjalanan iki 5 kilometer lan bisa ditindakake kanthi mlaku uga nunggang jaran.

Iklim Vinicunca

gunung kanthi 7 warna

Iklim ing wilayah iki khas ing wilayah sing paling dhuwur. Mula, iklim utamane adhem. Penyakit udan, angin lan dhuwure bisa dadi alangan paling gedhe tumrap para plancong sing pengin ngunjungi papan sing apik banget. Suhu bisa mudhun gampang ing ngisor 0 ° C. Amarga iku, wektu paling apik kanggo nindakake petualangan iki yaiku musim kemarau. Wektu iki biasane nganti wulan April nganti Oktober. Ing wektu iki kurang kamungkinan bakal ana udan lan suhu sithik.

Yen sampeyan rencanakake ngunjungi nalika musim udan, luwih becik sampeyan nggunakake poncho sing bisa nglindhungi udan. Iklim iki tegese flora lan fauna bakal dadi pemandangan kewan khas saka daerah sing duwur nanging pancen luar biasa. Antarane kewan sing misuwur yaiku llamas, alpaca lan vicuñas. Pendhudhuk ing kabeh wilayah duwe tanggung jawab ngundakake jaran sing ditawakake minangka transportasi menyang pengunjung. Salah sawijining aspek utama flora yaiku omah-omah saka suket alami sing akeh dikenal kanthi jeneng ichu.

Lelungan menyang Vinicunca

gunung vinicunca

Yen sampeyan pengin lelungan menyang Vinicunca kanggo nikmati warna alami kasebut kanthi alami, nanging sampeyan kudu nindakake perjalanan sing angel. KTT sing apik iki biasane dadi dalan salju sing apik sing diarani Ausangate. Pirang-pirang taun gunung iki dadi kondhang amarga glasier wis ilang. Sampeyan bisa ngunjungi puncak iki kanthi tur minangka turis.

Ana macem-macem layanan gumantung saka modalitas lan wektu sing bakal sampeyan lakoni. Layanan biasane siji utawa rong dina. Umume layanan kasebut biasane duwe transportasi, panganan, tiket lan pandhuan profesional sing tanggung jawab nerangake kepiye asal mula Vinicunca lan ciri khas apa. Ing kutha Cusco uga ana macem-macem agensi pariwisata sing nawakake layanan kasebut.

Sampeyan bisa lelungan dhewe, nanging luwih rumit. Supaya bisa lelungan dhewe, sampeyan kudu numpak bis menyang Sicuani saka kutha Cusco. Bis iki biasane udakara rong jam 40 menit. Sawise sampeyan ana ing kana, sampeyan njupuk bis menyang kutha Quesiuno. Sawise rampung lelungan iki, sampeyan kudu miwiti mlaku adoh menyang gunung Vinicunca. Rega karcis kanggo ngetik 10 sol.

Yen sampeyan arep mlaku, sampeyan kudu ngerti kesulitan gunung kasebut. Lan mlaku udakara 4 jam lan, sanajan ora mbebayani, mbutuhake upaya fisik sing dhuwur. Yen sampeyan ora ing kondisi fisik sing apik lan sampeyan biyen mlaku-mlaku dawa, sampeyan bakal nemoni masalah nalika mlaku-mlaku. Ana sawetara bagean saka lereng sing cukup munggah-mudhun lan mudhun. Nanging, cuaca ekstrem kudu dianggep minangka salah sawijining kesulitan paling gedhe sing ngasilake masalah hiking. Hawane adhem banget lan angin asrep banget. Dhuwur wilayah kasebut bisa nyebabake penyakit ketinggian sing uga dikenal kanthi jeneng soroche ing macem-macem wong. Menawi mekaten, dianjurake aklimatisasi sadurunge sawetara dina ing kutha Cusco.

Rekomendasi

Yen wis ngenteni pirang-pirang dina aklimatisasi ing kutha Cusco, sampeyan kudu nganggo sandhangan sing cukup anget kanggo mlaku-mlaku. Yen sampeyan wong sing ora dianggep ing kahanan fisik sing luwih apik, luwih becik nyewa jaran. Sampeyan uga ora bisa nganggo topi, kemul, sunscreen, celana termal, sepatu sing cocog kanggo trekking lan ponco udan. Kita eling yen ora mung lelungan cukup angel kanthi fisik, nanging uga bakal ngalami cacat cuaca.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Gunung Vinicunca lan ciri khas kasebut.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.