VIDEO: NASA nuduhake apa kahanane musim topan 2017

Tampilan satelit angin topan

2017 wis dadi taun sing akeh sing bakal ngelingi macem-macem cathetan sing wis rusak, uga akeh materi lan kerusakan manungsa sing kedadeyan. Tanpa mangu-mangu, fénoména sing paling asring main lintang ing taun iki sing bakal kita tinggalake yaiku siklon tropis, lan musim ing Atlantik bakal sejarah amarga wis kawangun sepuluh badai tropis terus-terusan sing dadi kategori topan.

Nanging ana kedadeyan liyane sing ora bisa dilalekake: kaya kobongan California, utawa kepiye angin nggawa pasir saka ara-ara samun Sahara menyang Amerika.

Planet kita minangka jagad, sampeyan bisa ujar manawa kabeh wis nyambung. Kita asring ora mikir babagan iki, nanging apa sing kedadeyan ing sak panggonan bisa mengaruhi kabeh jagad. Topan Atlantik mbentuk cedhak bawana Afrika; nanging, dheweke mengaruhi Amerika.

Ing taun iki, 2017, ana sawetara sing nyebabake akeh kerusakan, kayata Irma y María, sing entuk kategori paling dhuwur ing skala Saffir-Simpson. Pulo tropis kaya Dominica, ing Karibia, kabeh padha rusak banget. Ing Eropa, khusus ing Irlandia, angin topan teka ing minggu kapindho Oktober Ophelia, sing paling kuat sajrone 30 taun kepungkur.

Kepiye kedadeyane fenomena kasebut? Kanggo nuduhake, NASA's Goddard Center nerbitake video sing ditampilake. Ing data kasebut, data sing dipikolehi saka satelit sajrone taun digabung karo model matematika ing komputer simulasi.

Asil kasebut yaiku video cendhak sing luar biasa iki ing ngendi sampeyan bisa ndeleng kepiye angin topan utama digawe, papane lan kepiye pungkasane lemes. Kajaba iku, sampeyan uga bakal bisa ndeleng kepiye angin nggawa partikel bledug, uyah segara (kanthi warna biru), pasir saka ara-ara samun Sahara menyang Amerika (kanthi warna coklat) lan asap saka geni sing diproduksi ing Pasifik (kanthi warna abu-abu).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.