Terraforming

manungsa ing planet liya

Kita ngerti manawa manungsa nggunakake sumber daya alam ing planet iki kanthi tingkat raksasa lan kepunahan spesies kita tuwuh ing pirang-pirang kesempatan amarga rusak planet kita. Amarga alesan iki, ana pirembagan babagan terraforming. Iki yaiku babagan adaptasi planet liya kanggo kahanan sing bisa dienggo manungsa. Asal-usul terraforming kedadeyan ing fiksi ilmiah, nanging amarga perkembangan ilmu pengetahuan, ing komunitas ilmiah saiki.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan langkah-langkah terraforming lan planet-planet sing bisa dikondhisi.

Terraforming

planet liya kanggo urip

Kasunyatan ngomong babagan terraforming diringkesake nalika nggoleki planet lan kahanan swasanane saengga bisa ditemokake manungsa. Sawise planet wis malih wujud sampeyan bisa ngomong babagan habitat sing bisa digunakake manungsa. Ora mung penting kanggo ngerti lan adaptasi swasana ing papan sing bisa dipanggoni, nanging uga struktur geologis lan morfologis sing ndadekake paling mirip karo planet kita. Salah sawijining kasus terraforming sing umum ditindakake dening masarakat ilmiah lan masarakat umum yaiku Mars.

Ana akeh panulis terkenal sing ngusulake nggawe Mars dadi donya sing disesuaikan karo kaslametan manungsa. Uga ana planit liya sing bisa diowahi wujud lan adaptasi kahanane karo manungsa. Terraforming minangka langkah sing meh penting ing pangembangan lan kaslametan manungsa minangka spesies. Ayo goleki planet-planet sing bisa dijajah. Logis sing kudu ditindakake yaiku miwiti karo planet-planet kasebut ing tata surya sing paling cedhak karo Bumi. Sanajan Venus minangka planet sing paling cedhak, tingkat tekanan atmosfere gedhe banget lan nduwe awan asam sulfat konsentrasi lan suhu dhuwur. Iki ndadekake tantangan urip ing Venus dadi gedhe banget.

Luwih gampang lan alami bakal diwiwiti karo Mars.

Planet liya kanggo bentuk terraform

terraformasi mars

Raksasa gas ing tata surya yaiku Jupiter, Uranus, Saturnus lan Neptunus. Dheweke duwe masalah sing jelas yen ora duwe papan sing padhet kanggo dikecualian kajaba inti. Iki nggawe planet-planet sing malah ora bisa dianggep bentuk terraformasi.

Planet-planet samodra sing meh kalebu siji samodra utawa asring banget ana ing setting fiksi ilmiah. Ing film Interstellar utawa novel Solaris sampeyan bisa ndeleng kepiye planet iki minangka lemah terrestrial lan ora bisa dijajah. Iki bisa diatasi kanthi cara sing beda ora kaya planet-planet gas, nanging isih bakal larang. Nanging, planet-planet iki ora stabil banget saka sudut pandang iklim amarga ora duwe kerak bumi sing muncul lan ora ana siklus silikat lan karbonat.

Ing panguapan planet samodra winates lan karbon dioksida kanthi efektif dibuwang dening samodra dhewe nanging ora dirilis dening litosfer. Iki nyebabake planet iki adhem kanthi cepet lan mlebu ing jaman es lan ing tahap sabanjure kanthi srengenge sing luwih cerah penguapan bakal saya gedhe kanggo mbentuk uap banyu maneh lan nyawiji es kasebut. Planèt samudra banget molah malih lan babar pisan ora ana gunané proses terraformasi.

Terraformasi Mars

terraformasi planet

Amarga alasan sing wis kasebut ing ndhuwur, salah sawijining planet sing ditargetake kanggo terraforming manungsa yaiku planet Mars. Saiki Ana rong proyek sing serius banget kanggo lelungan menyang Mars, sanajan ora kanggo bentuk terraformasi. Iki nuduhake manawa planet iki terus nambah minat marang manungsa. Planet kaya Bumi utawa Venus iki nduwe sejarah geologi. Salah sawijining detail sing paling penting yaiku yen ana banyu ing jaman biyen lan jumlah apa sing ana. Iki minangka aspek sing saben-saben luwih yakin, lan segara teka meh telung sapratelone saka permukaan.

Saiki dadi papan sing jelas banget amarga atmosfer sing tipis ndadekake udakara sewu tekanan atmosfer sing ana ing planet kita. Salah sawijine sebab dumadine swasana tipis yaiku amarga a gravitasi sing lemah nggayuh nilai 40% kurang saka ing Bumi lan ing sisih liyane ora ana magnetosfer. Sampeyan kudu dipikirake manawa magnetosfer minangka salah sawijining partikel angin surya ora bisa dibelok lan bisa mengaruhi swasana. Kita ngerti manawa partikel kasebut kanthi bertahap bisa ngrusak swasana.

Planet sing kita tingali ora duwe magnetosfer lan duwe swasana padhet amarga kekuatan gravitasi luwih gedhe. Suhu laut fluktuasi akeh lan bisa tekan atusan derajat ing ngisor nol nganti 30 derajat ing wilayah khatulistiwa. Angin biasane ora kuwat lan badai bledug kedadeyan kanthi frekuensi. Badai lebu kaya ngono bisa ngrebut kabeh planet iki.

Sanajan kasunyatane yen kita nemokake planet kanthi swasana tipis, gampang ditemokake kanthi kecepatan angin nganti 90 km / jam. Kapadhetan kurang banget ing Mars, mula ana beda tekanan cilik. Babagan liya sing wis ditindakake kanggo nggawe tenaga ing Mars yaiku katrampilan angin kanggo mindhah pabrik. Kapasitas iki bakal suda banget, sanajan njupuk kacepetan badai pasir maneh amarga kerapatan kurang.

Urip ing mars

Rue warna abang ing planet Mars amarga anané oksida wesi kayata limonit lan magnetit ing udara. Iki nggawe diameter partikel luwih gedhe tinimbang dawa gelombang cahya sing mlebu ing planet iki lan bisa katon ing awang-awang. Saka oksigen, uap banyu ing atmosfer meh ora ana bekas, amarga komposisi swasana kasebut 95% utawa luwih karbon dioksida, banjur nitrogen lan argon.

Ora ana medan magnet nyebabake sinar kosmik nyerang Mars, mula partikel angin surya lan level radiasi banget gedhe kanggo manungsa. Wong kudu urip ing lemah.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan terraformasi Mars lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.