Teluk bengal

teluk bengal

Dina iki kita pindhah menyang Samodra India, luwih khusus menyang wilayah sisih lor-wétan. Iki minangka teluk bengal, uga dikenal kanthi Teluk Benggala. Bentuké mirip karo segitiga lan wewatesan karo sisih lor karo negara Benggala Kulon lan kaya Bangladesh, ing sisih kidul karo Pulo Sri Lanka lan wilayah India ing Kapuloan Andaman lan Nicobara, ing sisih wétan karo Semenanjung Melayu lan sisih kulon karo anak bawana India. Teluk kasebut kanthi teluk kanthi sejarah sing cukup aneh sing nggawe dheweke cukup menarik.

Mula, ing artikel iki, kita bakal crita babagan ciri lan sejarah Teluk Benggala.

Karakteristik utama

ciri khas teluk bengal

Jembar wilayah kasebut paling ora udakara 2 yuta kilometer persegi. Perlu dingerteni manawa akeh kali gedhe sing mili saka teluk iki. Ing antarane kali-kali kasebut, Kali Gangga katon apik minangka anak kali kali suci ing India. Iki uga minangka salah sawijining kali paling gedhe ing Asia. Kali liyane sing mili menyang teluk iki yaiku kali Brahmaputra sing dikenal kanthi jeneng Tsangpo-Brahmaputra. Kaloro kali kasebut nyedhiyakake endhepan endhepan sing akeh nyebabake kipas abyssal sing gedhe ing wilayah teluk kasebut.

Kabeh wilayah Teluk Benggala terus diserang dening monson, ing musim salju utawa musim panas. Pengaruh fenomena kasebut nyebabake bisa ana siklon, gelombang pasang, angin gedhe lan uga angin topan nalika musim gugur. Ana uga sawetara fenomena alam sing kedadeyan amarga variasi iklim ing perairan kasebut. Amarga dununge, perairan Teluk Benggala duwe akeh lalu lintas maritim. Iki nggawe rute komersial sing penting kanthi minat ekonomi sing gedhe.

Ora mung duwe minat ekonomi kanggo nindakake kegiatan akuatik kayata mancing, nanging uga duwe keanekaragaman hayati sing nyenengake. Sedimen sing digawa ing kali duwe tanggung jawab kanggo nutrisi sing dipangan fitoplankton lan zooplankton.. Ing gisik Teluk Bengal kita nemokake plabuhan alam sing penting kayata Calcutta, iki sing paling penting kanggo duwe inti komersial lan finansial.

Panganan, produk kimia, bahan listrik, tekstil lan transportasi diprodhuksi ing pesisir iki. Kabeh kegiatan iki nambah wigati ekonomi ing teluk iki. Aku bakal dadi sejarah sing bisa dingerteni yen papan iki dikebom dening Jepang nalika Perang Dunia II sing dianggep minangka papan sejarah.

Sejarah Teluk Benggala

pulau andaman lan nikobar

Kaya sing wis diandharake sadurunge, teluk iki nduweni sejarah aneh sing nggawe dheweke menarik. Tanah-tanah kasebut dijajah wong Portugis wiwitane. Salah sawijining pemukiman utama yaiku Santo Tomé de Meliapor, dina iki malih dadi kumuh ing kutha Madras ing India. Ing taun 1522 wong Portugis nggawe greja lan pirang-pirang taun mengko dheweke wis nggawe kutha cilik ing situs kasebut. Miturut standar jaman kasebut, ing abad kaping XNUMX São Tomé dadi kutha, sanajan ora ana sangsi manawa wong Eropa duwe peran penting ing pangembangan sejarah wilayah iki.

Dheweke luwih akeh dadi kegiatan budaya sadurunge sadurunge dadi inisiator pembangunan anyar. Saiki, para ahli sing nyinaoni asal-usul lan sejarah kabeh wilayah iki percaya pengaruhe ing wilayah iki hubungan dagang awal karo wong Eropa wis dianggep entheng. Akeh panliten nuduhake manawa jumlah pedagang Asia sing ngimpor lan ngekspor batere saka Teluk Bengal luwih akeh tinimbang wong Eropa. Antarane bahan baku paling komersial yaiku sutra lan tekstil liyane.

Manungsa ing Teluk Benggala

Wong Andaman

Ana misteri sing ngubungake Teluk Benggala menyang taler sing nyuda pedhange. Sawetara isih nanging ora amarga wis punah, nanging amarga umume wis reabsor sadurunge populasi tetanggan. Iki babagan sawetara wong Andaman sing tetep ing kahanan sing resik lan dadi bandha kanggo ilmu pengetahuan. Dheweke minangka penduduk Aborigin ing Pulo Andaman lan Nicobar ing Teluk Benggala. Saiki ana udakara 500-600 sing nguri-uri kabudayane kanthi utuh lan mung ana ing antarane seket sing nganggo basa leluhure.

Populasi manungsa sing urip isih urip saka kothak lan koleksi kaya kedadeyan manungsa ing jaman prasejarah, dheweke terus golek iwak nganggo gandhewa lan panah saka kano lan dheweke ngerti seni tembikar lan metalurgi wesi. Basane ora duwe sistem panomeran saengga kudu nggunakake rong tembung sing nuduhake angka: siji lan luwih saka siji. Kabeh umure cekak lan kulit luwih peteng tinimbang populasi India ing saubenge.

Misterihe wong Andaman kasebut saya suwe saya jero nanging wis ilang. Ana panliten genomik gedhe sing fokus kanggo nyinaoni fragmen DNA Neanderthal ing genomine. Dheweke wis mbukak pratandha salib kuno kanthi pedunung liya lan ora dingerteni. Kabeh iki minangka enigma anyar sing menarik sing ndadekake populasi kasebut kudu ditliti. Panliten kasebut njlentrehake pitakon liyane babagan manungsa sing penting banget. Lan iku beda banget karo populasi liyane ing Asia Kidul amarga sawetara investigasi nyimpulake manawa populasi kanthi ukuran cekak lan warna peteng kasebut minangka asil saka migrasi ing njaba Asia. Afrika beda lan mandhiri saka planet sing digawe dening planet liya, luwih saka 50.000 taun kepungkur.

Pasinaon populasi

Mengko ing panliten liya nuduhake manawa perkara kasebut dudu. Werna padha karo sing kita wis ana nalika ninggalake Afrika ing saindenging jagad. Dheweke uga nerangake manawa dedege cendhak yaiku produk saka proses seleksi alam sing kuat kaya kedadeyan karo spesies pulau liyane. Ing ekosistem kanthi akeh kerapatan wit, ora kepenak dadi dhuwur amarga luwih rumit, lan pungkasane duwe masalah tabrakan karo cabang.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Teluk Benggala lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.