Tanduran luwih akeh ngalami frost amarga owah-owahan iklim

Tanduran kanthi salju

Sampeyan pancen wis ngelingi yen ing taun-taun pungkasan ana wit, kayata wit almond, sing mekar sadurunge jamane. Iki, sing bisa dadi pertunjukan sing apik, bisa nyebabake dheweke akeh masalah nalika frost nyerang, kanthi alesan sing gampang yen sel sing mbentuk kelopak ora tahan suhu sing sithik. Lan yen ora ana kembang, ora bakal ana woh-wohan.

Pangowahan iklim nggawa musim semi, nanging musim semi kanthi karakteristik khas musim salju, yaiku: seminggu, thermometer bisa maca rong puluh derajat Celcius, nanging ing sawijining dina mudhun lima utawa enem derajat sing asat bisa mateni wabah luwih lembut. Dadi woh-wohan saka tanduran ana ing bebaya.

Miturut panaliten sing diterbitake ing majalah Nature Komunikasi, tanduran ing Eropa suwene 30 taun wiwit tuwuh maneh telung dina sadurunge lan pungkasan ing musim salju. Pangowahan kasebut ndadekake dheweke dadi musim semi, yaiku nalika kembang lan godhong thukul. Dadi, yen ana frost, lan apa maneh salju sing salju, mula lemah banget, mula kembang abor lan godhonge kobong, utawa tiba langsung, mula tanduran kasebut kepeksa ngetokake tenaga maneh kanggo ngasilake saka anyar.

Kacang almond

Wit almond saka kebonku. Foto sing dijupuk tanggal 20 Januari 2018. Wis wiwit mekar tanggal 8 wulan kasebut.

Nanging, ing Asia lan Amerika Utara, pirang-pirang dina tetanduran frost saya saya suda, nanging ora amarga wilayah kasebut adhem nanging amarga pamanasan global nyuda pirang-pirang dina saben taun nalika asem. Sanajan mangkono, wis ana episode ing musim semi awal iki menehi efek negatif banget: ing taun 2007 ana seminggu frost spring ing Amerika Serikat tengah lan wétan sing nyuda produksi gandum nganti 19%, persik 75% lan apel lan kenari 66%.

Kanggo informasi luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.