Kolam gawean kanggo simulasi pengaruh saka perubahan iklim

blumbang gawean

Ana akeh proses paneliten kanggo nyuda efek saka perubahan iklim ing planet iki. Salah sawijining (sing bakal dibahas dina iki) yaiku jaringan rong atus kolam gawean sing luwih ngerti kepiye cara kerja ekosistem ing saindenging jagad lan ndeleng kepiye tanggapane marang pengaruh perubahan iklim.

Apa sampeyan pengin ngerti cara kerja riset iki lan apa asil sing dipikolehi?

Kolam buatan

kolam sing simulasi perubahan iklim

Kolam-kolam gawean kasebar ing saindhenging Semenanjung Iberia lan duwe iklim sing beda-beda kanggo ngerti kabeh reaksi efek perubahan iklim.

Eksperimen kasebut diarani Iberian Ponds lan kasusun saka enem fasilitas sing ana ing macem-macem papan ing Spanyol lan Portugal. Ing saben panggonan 32 blumbang utawa kolam gawean dipasang, dipisahake udakara 4 meter.

Kanthi kolam sampeyan bisa nggawe kahanan tekanan, suhu, angin, lsp. Simulasi sistem alam. Kanthi cara iki, model bisa dikembangake kanggo ngerti tanggepan masarakat alam, saiki lan mbesuk, tumrap perubahan lingkungan sing disebabake dening perubahan iklim.

Saben ekosistem alam duwe layanan ekosistem. Layanan kasebut digunakake kanggo nyedhot CO2, nyedhiyakake kayu utawa sumber daya alam liyane. Perubahan iklim nyerang jumlahe lan kualitas layanan ekosistem kasebut, nyebabake kerusakan ing akar ekosistem. Contone, nyuda banyu sing kasedhiya kanggo tanduran, nambah suhu, ngrusak ekosistem akuatik utawa nyawiji rak kutub.

Tantangan ilmiah

simulasi pengaruh perubahan iklim

Fasilitas kasebut nduweni laboratorium menengah antarane akuarium lan eksperimen ing kahanan alam. Mula, informasi kasebut nyedhiyakake informasi sing penting lan relevan babagan fungsi kabeh jaringan ekosistem trofik lan nemtokake titik kritis kanggo masing-masing.

Kolam iki minangka tantangan ilmiah sing hebat, amarga kompleks nemokake model sing bisa nyinaoni struktur, komposisi lan dinamika ekosistem kanthi cara global. Yen luwih akeh informasi babagan babagan iki, mula bakal luwih gampang modeling prediksi ing mbesuk, sawijining prekara sing nganti saiki luwih angel amarga ringkesan ekosistem.

Ora dadi masalah inovasi maneh saka kalebu data sadurunge sing dikoleksi ing program komputer, nanging luwih becik pangembangan proyek eksperimen lengkap ing endi koleksi informasi dhasar bisa dipikirake.

Kolam eksperimen ing semenanjung

Kolam Iberia

Kolam-kolam gawean, lahan basah prefabrikasi cilik, dununge ana ing enem wilayah Semenanjung Iberia kanthi lingkungan iklim sing beda-beda: loro semi-garing (Toledo lan Murcia), loro alpine (Madrid lan Jaca), siji Mediterania (Évora, Portugal) lan siji sedheng (Oporto, Portugal).

Masing-masing duwe 1.000 liter banyu lan sedimen 100 kilo, kalorone saka wilayah sing ditindakake eksperimen.

Kanggo ngerti reaksi ekosistem marang perubahan iklim, efek kasebut ing saben kolam di simulasi kanthi manipulasi faktor lingkungan kayata suhu, level banyu, lsp. Iki bakal ngidini mbesuk menehi kesan ing web panganan.

Ana pengaruh ing level bakteri lan virus, sing nggawe ramalan mbesuk luwih rumit. Pengaruh kasebut bisa nyebabake konsekuensi negatif ing siklus karbon lan mengaruhi dinamika liyane sing ngontrol perubahan global.

"Kolam Iberia", sawijining lintasan alon, bakal nyipta eksperimen ing skenario iklim sing beda-beda: ing sapratelone kolam, tropisisasi lingkungan bakal disimulasikan kanthi nambah banyu lan suhu, ing saprotelon liyane, desakan kasebut bakal disimulasikan kanthi ningkatake suhu banyu lan ing sepertiga pungkasan, tetep ora diganti, mung diatur karo kahanan iklim saiki.

Kabeh skenario simulasi kasebut bisa dadi akibat saka perubahan iklim ing lingkungan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh eksperimen lan riset sing dikhususake kanggo ngerti pengaruh pangowahan iklim ing ekosistem kita amarga iku penting banget kanggo kaslametan mayuta-yuta spesies ing saindenging jagad.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.