Pangowahan iklim bakal mateni 152 wong Eropa ing pungkasan abad kasebut

Pangowahan iklim terrestrial

Bencana iklim, kayata ombak panas utawa kadhemen, mangsa panas utawa banjir, minangka fénoména sing ngancam nyawane masarakat lan tumindak kaya ngono miturut panaliten anyar sing diterbitake ing jurnal 'The Lancet Planetary Health', Antarane 2071 lan 2100, sawetara 152 wong Eropa bisa ilang amarga ana bencana alam..

Kajaba yen emisi gas polusi bakal dikurangi kanthi cepet lan langkah-langkah sing cocog ditindakake, saka 3 kematian sing kedadeyan ing taun-taun pungkasan, ing sawetara dekade bisa uga luwih saka XNUMX.

Peneliti nganalisa cathetan 2300 bencana meteorologi sing kedadeyan ing Eropa ing antarane taun 1981 lan 2010, kanggo nemtokake kerentanan populasi, lan banjur nggabungake informasi iki karo prakiraan evolusi iklim kanggo ngerteni apa pengaruh sing bisa ditindakake.

Mula, dheweke bisa ngerti gelombang panas bakal dadi fenomena sing paling nyebabake, bisa nyebabake 99% wong tiwas. Ing taun-taun pungkasan, kedadeyan ekstrem kasebut nyebabake 2700 wong tiwas, nanging bisa uga ana 151.500 antarane 2071 nganti 2100. Nanging uga, jumlah korban jiwa amarga banjir ing pesisir uga bakal saya mundhak, saka enem korban jiwa / taun ing wiwitan abad nganti taun 233 pungkasan Geni, banjir kali, badai angin lan kahanan garing uga bakal akeh wong sing mateni, nanging paningkatane bakal luwih cilik.

Gurun pasir ing Isla de Lobos

Panas sing ekstrem bakal dadi masalah utama kanggo wong Eropa, utamane sing manggon ing sisih kidul Benua Tua. Ing negara kasebut, kalebu ing Spanyol, Italia utawa Yunani, ombak panas bisa nyebabake sekitar 700 wong mati saben taun saben yuta jiwa.

Lan yen ngomong babagan gelombang adhem, gelombang kasebut bakal saya sithik miturut panliten, sing ora nggumunake, amarga ing jaman saiki, musim salju saya lemes amarga pemanasan global.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.