Persamaan Maxwell

persamaan maxwell

Sajrone sejarah, ana akeh ilmuwan sing menehi kontribusi gedhe kanggo ilmu pengetahuan sing nyebabake kemajuan sing luar biasa. Iki minangka kasus fisikawan Skotlandia James Clerk Maxwell. Fisikawan iki ngrumusake teori klasik elektromagnetisme kanthi nyuda kasunyatan manawa cahya digawe saka medan listrik lan magnetik sing nyebar terus-terusan liwat angkasa. Kabeh deduksi kasebut dikenalake ing Persamaan Maxwell kanggo nggambarake lan nduduhake teori sampeyan. Teori iki nyebabake prediksi anane gelombang radio lan gelombang radio.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh biografi, prestasi sejarah babagan persamaan Maxwell.

Biografi Maxwell

ilmuwan apik

Elinga yen kabeh ilmuwan diwiwiti saka karya sing ditindakake dening ilmuwan jaman biyen. Paribasan iki ditulis dening Newton ing ukara "Kabeh ilmuwan makarya ing pundhak raksasa". Iki tegese umume kinerja digawe amarga karya sing sadurunge ditindakake para ilmuwan liyane. Kasunyatan kasebut pancen bener banget ing kasus Maxwell amarga dheweke bisa nggabungake kabeh ilmu sing wis ana sajrone 150 taun ing babagan karyane. Kanthi cara iki, sampeyan bakal bisa nyebut prinsip listrik, magnetisme, optik lan sesambungan fisik.

James Clerk Maxwell lair ing Edinburgh ing taun 1831. Kulawargane kalebu kelas menengah. Wong iki mesthi nuduhake rasa penasaran sing aneh wiwit cilik. Umure mung 14 taun aku wis nulis makalah. Ing makalah iki, aku nerangake cara mekanik pisanan sing bisa ngobati kurva. Dheweke sinau ing universitas Edinburgh lan Cambridge ing kana dheweke gumun siswa lan guru amarga duwe kemampuan ngrampungake masalah numerik. Kabeh masalah muncul ing mata pelajaran matematika lan fisika sing angel kanggo siswa liyane.

Ing umur 23, dheweke lulus ing bidang matematika saka Trinity College lan rong taun sabanjure, dheweke bisa entuk jabatan dadi Profesor Filsafat ing Marischal College, Aberdeen. Dheweke tetep ing situs iki suwene 4 taun lan nggunakake pirang-pirang ilmu. Kanthi cara kaya ngono, ing taun 1860, dheweke bisa entuk posisi sing padha nanging ing King's College, London sing prestisius. Udakara iki diwiwiti wektu paling sukses ing kabeh karire. Ing papan iki ana ekonomi sing luwih apik sing ngidini dheweke nindakake eksperimen lan nyoba teorine.

Persamaan Maxwell

persamaan maxwell diterangno

Persamaan Maxwell bisa uga minangka warisan paling apik sing ditinggalake ilmuwan iki. Amarga level lan kontribusine kanggo ilmu pengetahuan saya tambah, Dheweke bisa gabung karo Royal Society ing taun 1861. Iki ing ngendi masarakat utawa teori elektromagnetik cahya bali karo kulawargane menyang omah wong tuwane ing Skotlandia. Dheweke diangkat dadi direktur laboratorium Cavendish ing Cambridge ing taun 1871. Dheweke pungkasane tilar donya amarga kanker weteng nalika umur 48 taun 1879.

Iki minangka publikasi artikel kanthi irah-irahan "Teori dinamis bidang elektromagnetik" ing endi persamaan Maxwell muncul kaping pisanan. Persamaan kasebut minangka pratelan kanthi jelas lan ringkes kabeh hukum fenomenologis babagan listrik lan magnetisme. Perlu dielingi manawa wis dirumusake wiwit abad kaping XNUMX lan wis gumantung marang ukum Ampère, Faraday lan Lenz. Saiki, anotasi vektor sing digunakake diwiwiti pirang-pirang taun kepungkur dening Heaviside lan Gibbs.

Pentinge persamaan Maxwell

rumus matématika

Nilai persamaan kasebut lan ora mung ana ing sintesis kabeh ide kabeh ilmuwan sing nyedhiyakake informasi babagan listrik lan magnet. Lan iku Persamaan Maxwell ngungkapake hubungan intim antara listrik lan magnet. Saka persamaan kasebut, persamaan liyane bisa dingerteni, kayata persamaan gelombang sing bisa ngramal ana ombak sing asipat elektromagnetik sing bisa nyebar kanthi kacepetan cahya.

Saka iki bisa disimpulake manawa cahya lan magnetisme minangka aspek zat sing padha lan cahya iku minangka gangguan elektromagnetik. Amarga iki, karya Maxwell bisa nyintesis lan nggabungake optik menyang elektromagnetisme lan ngandhakake esensi elektromagnetik sing ana ing cahya. Inti cahya elektromagnetik amarga ana ing eksperimen ing laboratorium lan ditindakake dening fisikawan Jerman Heinrich Hertz ing taun 1887, pirang-pirang taun sawise Maxwell tilar donya.

Iki bisa ditindakake kanthi nggawe osilator sing dadi emitor lan resonator sing tumindak minangka panrima. Thanks kanggo piranti kasebut, bisa nggawe gelombang lan nampa ing papan sing adoh lan iki nyebabake insinyur Italia jenenge Guillermo Marconi bisa nyampurnakake teknik kanggo ngasilake revolusi teknologi. Revolusi teknologi iki minangka komunikasi radio. Sawetara elemen saben dinane sing ana saiki, kayata ponsel, adhedhasar teknologi sing ditemokake dening Guillermo Marconi.

Kabeh alasan kasebut cukup kanggo percaya yen persamaan Maxwell, sing wiwitane katon luwih teoritis tinimbang ilmu dhasar, pungkasane duwe aplikasi sing hebat ing teknologi saiki. Penerapan persamaan Maxwell teka kanggo ngowahi jagad kanthi cara kaya ngono kita bisa komunikasi adoh saka telekomunikasi.

Warisane

Kabeh kontribusi kasebut ora diwatesi mung kanggo teori elektromagnetisme lan cahya. Elinga yen Maxwell minangka ahli fisika sing kepengin weruh uga sinau babagan kinetik gas lan termodinamika. Aspek kasebut ditrapake ing macem-macem cara analisis statistik supaya bisa nemtokake kemungkinan partikel ing gas encer duwe kecepatan sing diwenehake. Panemuan iki yaiku Dina iki dheweke ngarani distribusi Maxwell-Boltzmann.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan persamaan Maxwell lan pentinge.

Durung duwe stasiun cuaca?
Yen sampeyan semangat babagan meteorologi, entuk salah sawijining stasiun cuaca sing disaranake lan gunakake penawaran sing kasedhiya:
Stasiun Meteorologi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.