3 penasaran babagan badai

Badai listrik

ing badai Iki minangka pertunjukan sing luar biasa, nanging apa sampeyan ngerti babagan kabeh? Sejatine isih ana akeh perkara sing bisa ngejutake kita, lan sawetara uga ana gegayutane karo fenomena meteorologi iki sing madhangi langit, sanajan ing musim panas.

Sabanjure aku bakal ngandhani siji 3 penasaran babagan badai , mbok manawa, nggawe sampeyan ndeleng kanthi beda-beda.

Kilat bisa nyerang pesawat mabur

Ya pancen: bisa uga tiba, nanging ora ana kedadeyan apa-apa. Sisih njaba pesawat, sing nutupi awak, digawe saka aluminium, yaiku logam sing nglakokake listrik kanthi cara supaya bisa tetep njaba, ngalangi supaya ora mlebu ing njero ruangan. Iya iku kudu dijaga ing kahanan sing sampurna, ing njero uga ing njaba, amarga ora ana masalah, kaya sing kedadeyan ing pesawat PanAm ing taun 1963.

Yen kejiret ing badai, sampeyan ora bisa nindakake sawetara perkara

Kaping pirang-pirang sampeyan wis krungu yen ora bisa nutul bolongan plug langsung nganggo tangan, lan malah kurang yen udan? Iki duwe sebab kenapa, lan iku banyu minangka konduktor listrik sing apik banget, sing sawise kontak karo tangan kita, ora bakal entuk apa-apa supaya bisa ngganggu ati lan paling ora nyebabake kita wedi. Perkara sing padha kedadeyan karo badai: Sampeyan ora bisa nggunakake piranti listrik, utawa telpon seluler, utawa bisa ngobrol ing landline.

Ing mangsa panas ana badai

Lucu banget, ya? Nanging ya, ya. Ing mangsa panas ana badai. Ngopo Iki amarga hawa sing panas amarga suhu sing dhuwur mula dadi luwih entheng mula mundhak luwih cepet lan saya gedhe. Mula, kontak karo hawa adhem sing akeh, nyebabake tetesan iki dadi akeh. Amarga bedane hawa adhem lan panas, badai wiwit, sanajan biasane suwe, nanging kuwat banget.

Badai ing kutha

Apa sampeyan ngerti babagan badai?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.