Pemanasan global bakal nyebabake badai ing Amerika Serikat

Louisiana

Nalika planet iki dadi panas, keseimbangan atmosfer bakal ilang. Saiki, sawijining panliten sing diterbitake ing jurnal ilmiah Perubahan Iklim Alam, ngandharake ing pungkasan abad iki bakal ana badai maneh ing Amerika Serikat, sing bakal nyebabake banjir saya parah lan bakal nyebabake nyawa mayuta-yuta wong dadi resiko.

Lan kabeh amarga polusi, deforestasi, ... sing ringkes, pengaruh manungsa ing lingkungan.

Ing kutha kaya Louisiana, Houston, lan Virginia Barat, udan ekstrem bakal luwih asring tikel kaping telu ing pungkasane abad iki, lan kaping enem luwih umum ing wilayah Delta Mississippi. Amarga udhara sing anget nahan luwih akeh asor, mula frekuensi udan ekstrem bakal nambah ing wilayah kasebut. Para ilmuwan negesake manawa kenaikan iki wis diwiwiti, nanging panliten anyar kasebut nuduhake keseriusan kahanan kasebut, amarga wis nindakake simulasi komputerisasi sing luwih kuwat.

Thanks kanggo simulasi komputer definisi tinggi, sing udakara 25 kali luwih apik tinimbang model komputer liyane, spesialis bisa ngerti manawa bakal ana kenaikan paling ora kaping lima presipitasi ing Pantai Teluk, pesisir Atlantik lan Amerika Serikat kidul-kulon.

Louisiana

Andreas Prein, panulis utama panelitian lan ilmuwan ing Pusat Penelitian Atmosfer Nasional, nuduhake manawa AS bakal rata-rata kenaikan udan deres 180% sadurunge pungkasane abad iki, wilayah sing paling ora kena pengaruh yaiku tengah-tengah lan bagean-bagean saka pesisir kulon.

Badai udan lan udan sing luwih kuwat bisa uga ana ing iklim mbesuk, sing tegese mbesuk bisa uga ana potensi banjir. Iki bisa uga pengaruhe.

Sampeyan bisa maca sinau Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.