The Nimbostratus

 

Ringkesan nimbostratus

Terus karo ulasan babagan genera maya sing katalog dening WMO, kita eling yen pungkasan ngobrol babagan Altostratus, saiki kita ngomong babagan jinis awan tengah kaping telu, kita waca Nimbostratus utawa Nimbostratus.

 

Dheweke diarani minangka a tutup awan abu-abu, asring peteng, kanthi tampilan sing kudung kanthi udan udan salju utawa udakara terus mudhun. Kekandelan méga cukup kanggo ndhelikake Srengenge kanthi lengkap. Iki arupa tetesan banyu, tetes banyu udan super salju, tetes udan, kristal, lan kepingan salju.

 

Nimbostratus biasane mbentuk nalika lapisan udhara sing udakara anget lan lembab gedhe banget lan jembar
ing ndhuwur massa sing adhem, ing lereng sing progresif lan lembut. Iki, bebarengan karo Altostratus, inti utama saka
un bathuk anget. Awan iku angel banget kanggo mbedakake, amarga katon kaya kudung abu-abu peteng,
tanpa mandheg lan manggoni kabeh langit, dicampur karo udan. Kajaba iku, mapanake a
dimensi vertikal gedhe, ing situs sing paling kenthel bisa nutupi jarak antara 1 - 5 km, sebagian,
jubin ngisor mega. Biasane menehi udan utawa udan salju terus, utamane digandhengake karo ngarep sing anget.

 

Dheweke angel banget motret. Kurang cahya, uga udan sing mudhun saka pedalaman, ndadekake langit
katon kaya kanvas abu-abu peteng sing gedhe tanpa rinci. Disaranake sampeyan nyoba motret nalika awan sing ambruk mudhun liwat, yaiku, Stratus fraktus. Penting, aja nganti bingung karo Altostratus, Nimbostratus ora ngidini kita ndeleng srengenge kanthi cara apa wae lan meh kabeh bisa ngasilake udan moderat. Dheweke uga ora kudu bingung karo Stratocumulus amarga kurang seragam.

 

Awan iki ora duwe jinis utawa jinis apa wae.

 

Sumber - AEMET

Informasi luwih lengkap - The Altostratus


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   jodi ngandika

    awan sing aneh yen sampeyan wis seneng