Musim topan 2017, sing paling aktif luwih saka satus

Topan Irma nalika ngliwati Kapuloan Virgin

Topan Irma.
Gambar - NOAA

Sajrone 2017, ana pirang-pirang topan sing nyebabake kerusakan parah, ora mung material nanging uga kapitunan manungsa. Mung Irma, Kategori 5, sing wiwit tanggal 30 Agustus nganti 15 September, ngilangi kerugian 118 ewu dolar lan 127 wong tiwas. Paling larang regane wiwit Katrina, 2003. Nanging kita ora mung bakal ngelingi Irma: ana jeneng liya sing ora bakal gampang dilalekake, kayata Harvey o María.

Pungkasan minggu kepungkur kita wis Nate, sing dadi badai tropis sing ngrusak Costa Rica, Nicaragua lan Honduras menyang topan kategori 1 sing ngancam Meksiko lan bagean pesisir Amerika Serikat. Kanthi fenomena iki, sapunika wonten 9 topan aktif ing musim iki, sing paling aktif luwih saka satus.

Sanajan biyen pengamatan digawe saka dharatan utawa saka prau, dadi angel banget ngerti yen sepuluh angin topan dibentuk sajrone setaun, kasunyatane yaiku musim 2017 lagi aktif ing Atlantik, wiwit paling ora taun 1893. Nanging kenapa?

Para ahli wis mbadek manawa musim iki bakal luwih aktif tinimbang biasane. Suhu rata-rata permukaan Samodra Atlantik, dikombinasikake karo fenomena sing ringkih El Niñowis ngidini sawetara topan bisa wujud, sawetara uga kuwat banget.

Kerusakan ing Puerto Rico disebabake Hurricane María

Badai Maria kerusakan ing Puerto Rico.
Gambar - Carlos García / Reuters

Hurricanes menehi panas ing samodra. Suhu laut sing luwih dhuwur, siklon bakal luwih gedhe dibentuk. Nanging, Kajaba iku, yen terus nggunakake segara minangka TPA, kita ora mung bakal mbebayani nyawane segara, nanging uga kaslametan dhewe. Plastik minangka bahan sing nglumpukake panas lan bisa nambah suhu banyu. Anyar nemokake saka pulau sampah plastik anyar ing Pasifik, sing ukurane Meksiko lan luwih gedhe tinimbang Spanyol, kudu mbantu kita ngetrapake langkah-langkah sing bisa ngajeni planet sing kita urip.

Yen ora, kita bakal kudu mbiasakake kedadeyan cuaca sing bakal ngrusak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.