Kanthi saben derajat pemanasan, meh 4 yuta kilometer permafrost ilang

Permafrost

Iki dikatutake dening tim internasional sing digawe enem peneliti saka Norwegia, Inggris lan Swedia, sing nerbitake sawijining panaliten ing jurnal ilmiah 'Perubahan Iklim Alam'. Supaya kita bisa ngerti babagan jumlah permafrost sing bakal ilang karo saben derajat pemanasan, kita kudu ngerti wilayah sing luwih gedhe saka India.

Permafrost, lapisan lemah sing tetep beku paling ora rong taun, sing nutupi meh 15 yuta kilometer persegi ing permukaan planet iki, saya ringkih minangka akibat saka pemanasan global.

Jumlah karbon akeh disimpen ing permafrost, sing dadi masalah serius saiki. Nalika planet iki dadi panas, lembaran es iki cair, nyebabake bahan organik sing kejebur wiwit bosok. Mengkono, gas omah kaca kayata karbon dioksida lan metana diluncurake, loro gas utama sing nyebabake kenaikan suhu.

Kanggo nggayuh kesimpulan kasebut, Peneliti mriksa kepiye lembaran es iki owah ing lanskap lan hubungane karo suhu. Dheweke banjur nyelidiki apa sing bisa kedadeyan yen suhu mundhak lan, nggunakake data iki, nggawe peta distribusi permafrost. Mula bisa ngetung jumlah permafrost sing bakal ilang yen suhu global bisa dicegah luwih saka 2 derajat.

Thaw

Matur nuwun kanggo iki sinau Para ilmuwan bisa ngerteni manawa permafrost luwih rentan tumrap pemanasan global tinimbang sing dianggep sadurunge: nyetabilake iklim ing 2ºC ing sadhuwure level pra-industri tegese cair luwih saka 40% wilayah saiki sing kalebu. Yen iki kedadeyan, udakara 35 yuta wong sing manggon ing wilayah kasebut kudu njupuk langkah adaptasi maneh, amarga dalan lan bangunan bisa ambruk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.