Cielomoto, ana lindhu ing awang-awang

Cielomoto

Gambar saka aliforniaiamedios.com

Gempa bumi wis nggumunake kabeh wong sing ana ing wilayah kasebut, nanging kedadeyan sing ana ing udara malah dadi fenomena sing luwih nggumunake. Lan tegese, mbayangno yen sampeyan mlaku kanthi tenang, lan sampeyan wiwit ngelingi sing aneh. Ing, sampeyan ndeleng langit lan ndeleng prekara sing aneh, sing nyebabake swara banter lan bisa uga nyebabake tremor. Kepiye perasaan sampeyan?

Fenomena kasebut dikenal kanthi jeneng motor langit, Skyquake utawa Skyquake. Sanajan durung anyar, para ilmuwan nganti saiki durung bisa menehi panjelasan logis babagan kepiye lan kenapa wujud.

Langit bisa digawe ing endi wae ing jagad iki, nanging ing Amerika Serikat, Amerika Selatan lan Australia dheweke sing terakhir ndeleng. Warga sing turu kanthi tentrem, lan sing ujug-ujug keprungu swarane nggawe jendhela saya rame. Sapa wae sing bisa mikir yen wiwitane Armageddon utawa pungkasane jagad. Lan nyatane, umume wong sing ndeleng nulis komentar alarmis ing profil media sosial. Nanging kasunyatane ora ana sing kuwatir.

Apa sing nyebabake Langit?

tsunami

Kaya sing wis diandharake, isih durung ana teori sing nerangake fenomena kasebut. Saiki, yen sampeyan manggon utawa wis suwe urip ing wilayah pesisir, mesthine sampeyan wis krungu ombak kasebut nyerang tebing. Ternyata swara sing kuat digawe bisa amarga metana sing diluncurake kristal saka dhasar segara. Kanthi kobongan, iki minangka gas sing bisa ngasilake swara gemuruh.

Sawise ombak, para peselancar asring ujar kaya ngono dheweke wis krungu swara banter banget nalika olahraga olahraga iki. Malah tsunami bisa diiringi swara sing nggumunake iki.

Teori liyane nuduhake manawa lampu langit bisa diprodhuksi dening:

  • pesawat supersonik sing ngilangi alangan swara
  • un meteorit sing wis njeblug ing swasana
  • lindhu

Cielomoto

Nanging, kabeh teori kasebut ora bisa ditampilake. Sejatine langit bisa uga ana ing wilayah pesisir, nanging ora mung ana ing kana; Saliyane, para ahli ing pesawat supersonik nolak manawa swarane langit padha karo kendharaan sing kasebut ing ndhuwur. Lan, ing meteorit, watu-watu kasebut asale saka njaba angkasa nalika mlebu ing atmosfer ninggalake lampu kilat, sing bakal dadi luwih gedhe. Langit ora menehi cahya apa wae.

Dadi, panjelasan ilmiah sing paling ditrima yaiku sing nerangake nalika lapisan udhara panas lan adhem tabrakan bisa nggawe bledosan, mula nyebabake swara, mesthine sampeyan ora gampang lali. Dadi umume, masarakat umume butuh perawatan medis amarga lara sirah, weteng lara utawa masalah suntingan liyane.

 Iku anyar?

Gempa ing awang-awang

Gambar saka supercurioso.com

Iku arang banget, nanging ora, dudu kedadeyan anyar. Kudu bukti yen wis ana wiwit wulan Februari 1829. Nalika semana, klompok pemukim ing New South Wales (ing Australia) nulis ing log lelungane: 'Udakara jam 3 awan, Pak Hume lan aku nulis surat ing lemah. Dina iku pancen apik banget, tanpa mega ing langit utawa angin sithik. Dumadakan kita krungu apa sing diarani detonasi meriam kanthi jarak limang nganti enem mil. Iki dudu swara suwung saka bledosan terrestrial, utawa swara sing diasilake wit sing tiba, nanging swara klasik saka artileri. (...) Salah sawijining wong langsung munggah wit, nanging ora bisa ndeleng apa-apa sing ora umum.

Ing bawana apa wae sing wis katon. Contone, ing Irlandia, asring banget, mula kita bakal ngomong babagan fenomena sing pancen ana, nanging babagan sing durung dingerteni. Ing taun 70-an, skyline dadi masalah sing angel banget kanggo Amerika Serikat sing dipesen Presiden Jimmy Carter investigasi resmi ing prakara iki. Sayange, dheweke ora bisa ngerti asal usul langit kasebut.

Kasus cielomotos sing misuwur

Mega badai

Saliyane sing kasebut, ana kasus liyane sing misuwur:

  • Sawetara taun kepungkur, ing 2010, motor langit dilaporake ing Uruguay. Khusus, tanggal 15 Februari jam 5 esuk (wektu GMT). Iki nyebabake, saliyane gangguan, tremor ing kutha kasebut.
  • Tanggal 20 Oktober 2006, kutha-kutha ing antarane Cornwall lan Devon, Inggris, ujar manawa "ledakan misterius" wis ngrusak omah.
  • Tanggal 12 Januari 2004, salah sawijining fénoména iki nggegirisi Dover (Delaware).
  • Ing tanggal 9 Februari 1994, siji dirasakake ing Pittsburgh (Amerika Serikat).

Amarga ora bisa dideteksi saiki, kita kudu ngerti sabar lan ngenteni kanggo ndeleng kapan lan ing endi kedadeyan sabanjure. Sapa ngerti, bisa uga kedadeyan kasebut luwih cedhak tinimbang sing sampeyan kira.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nicole ngandika

    serem

  2.   Lourdes Beatriz Cabrera Mendez ngandika

    Wengi bengi, yaiku .. 23 Maret 2016, jam 23.30:2010 wengi wektu Uruguay, ing kutha Montevideo, luwih tepat ing sawijining desa sing diarani Santa Catalina, tapel wates karo bukit Montevideo, ana motore langit katon. Aku ngerti manawa wis kedadeyan, ing 2011, XNUMX lan saiki ing kesempatan iki. Para tangga teparo krungu swarane banter banget, lan krasa omahe gonjang-ganjing, dheweke mikir ana tanduran regasifikasi sing cedhak ... nanging ora bisa digunakake.

  3.   Angela Maria Ortiz ngandika

    Ing wayah esuk tanggal 30 Maret 2016. Ing Buenaventura - Valle del Cauca. Ana prekara sing diiringi badai listrik, listrik mati lan kerusakan eksterior omah. Aku durung nate ngrasakake kaya ngene. Kayane ana ing tengah puting beliung. Swara sing gedhe banget

  4.   Montenegro Kristen ngandika

    7:54 Selasa 14 Juni 2016 Pacasmayo - Peru. swarane banter, kaya truk mbuwang watu, windows omah-omah padha keprungu, kabeh cepet banget nanging mesthine luwih saka siji entuk medeni

  5.   Patricia ngandika

    Wingi, 24 November 2016, ana gempa bumi maneh ing rong departemen Uruguay. Ing 21:00 pm ing Canelones lan Montevideo, dheweke ujar yen kaya bledosan banget lan lampu kilat katon, fénoména iki dadi umum ing sekitar kene.

  6.   Mohesa Hernandez ngandika

    Rong wengi dirungokake ing Córdoba Veracruz tanggal 19 lan 20 Januari 2017

  7.   Liliana Leiva Jorquera ngandika

    Wingi, tanggal 17 Agustus 2017, udakara jam 08:30, ing wilayah Araucania. Chili, sawijining fenomena kanthi ciri khas sing padha dialami.

  8.   santiago athens moreno ngandika

    Menarik banget, kasus langit kudu luwih ditliti

  9.   Pablo ngandika

    Aki, ing negara bagian Puebla, Tlapanala, ngalami cacing langit tanggal 5 Januari 2018, nalika subuh tanggal 6 Januari

  10.   Gabriela ngandika

    Acara kasebut kedadeyan dina Kamis, 27 Februari 2020 jam 02, ing kutha Bahía de Caráquez, ing Ekuador.
    Swara banter keprungu ing langit, kaya ana bledosan, lan sanajan ora ana gerakan sing bisa ditemokake ing lemah (sing nggawe kita tenang nalika ana gempa bumi), windows lan lawang padha goyang.