Lake Michigan

fitur Lake Michigan

El michigan lake iku salah siji saka limang tlaga gedhe ing Amerika Utara. Iki diubengi dening sawetara kutha ing Amerika Serikat, salah siji sing duwe jeneng sing padha karo tlaga iki, lan luwih saka 12 yuta wong nglumpuk ing saubengé.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Lake Michigan, karakteristik lan pentinge.

Asal

tlaga ing kutha chicago

Lake Michigan minangka bagéan saka Great Lakes ing persimpangan Amerika Serikat lan Kanada. Nanging kabeh ana ing wilayah Amerika Serikat. Pasinaon arkeologi wis nuduhake yen Tlaga iki kawangun watara 13.000 taun kepungkur, sawisé jaman es pungkasan.

Bareng Ès lebur, lèpèn-lèpèn ageng ingkang kaisi toya kantun wonten ing papan punika, kalihan bahan cair sanès-sanèsipun, asalipun saking tlaga punika, kados déné patang kelompok sanèsipun.

Lake Michigan iku tlaga paling gedhé kaloro ing grup Great Lakes; Aku ketemu aku gabung karo Lake Huron ing Selat Mackinac, ngendi banyu sawijining gabungke kanggo mbentuk awak banyu umum dikenal minangka Lake Huron, Michigan. Perlu dicathet yen selat kasebut minangka rute perdagangan wulu sing penting ing jaman kuna.

Ambane tlaga iki pisanan diamati sajrone ekspedisi ing taun 1985, sing dipimpin dening ilmuwan saka Universitas Wisconsin sing jenenge J. Val Klump; bisa nggunakake submersible kanggo nindakake investigasi kanggo nemtokake sawijining 281 meter.

Fitur Lake Michigan

lake beku michigan

Karakteristik Lake Michigan sing mbedakake saka tlaga liyane ing donya, liwat ciri iki sampeyan bisa ngerti akeh aspèk dhasar saka tlaga, antarane Great Lakes rangking nomer loro ing ukuran ing Amerika.

Ing pangertèn iki, bisa diarani Lake Michigan nduweni unsur karakteristik ing ngisor iki:

  • Iku tlaga dumunung tanggung ing Amerika Serikat lan Iki kalebu wilayah Great Lakes.
  • Iki diubengi dening Amerika Indiana, Illinois, Wisconsin, lan Michigan.
  • Jembaré 57.750 kilometer persegi, dhuwuré 176 meter lan ambane banyu 281 meter.
  • Dawane 494 kilometer lan ambane 190 kilometer.
  • Nduwe seri pulo pedalaman sing diarani: Beaver, Manitou Utara, Manitou Kidul, Washington, lan Rock.
  • Iki nampa banyu saka sawetara kali lan gabung karo Kali Saint Lawrence ing cekungan.
  • Sawetara kutha klempakan ing pesisir, nanging sing paling misuwur yaiku Chicago, Milwaukee lan Muskegon.
  • Olahraga lan nelayan komersial ditindakake ing tlaga, trout lan spesimen liyane kejiret, lan salmon dikenalake.
  • Iki ditemokake ing taun 1634 dening panjelajah Prancis Jean Nicolet.
  • Ing tlaga iki katon gumuk pasir sing ditutupi suket ijo lan cherries pantai, sanajan ing pungkasan mangsa panas banyu ing kene kelangan lan transparan, lan suhu sing nyenengake.
  • Ana watu Petoskey ing Lake Michigan. Iki souvenir ayu saka tlaga. Dheweke dianggep minangka watu resmi tlaga kasebut. Padha banget hiasan. Dheweke duwe tampilan fosil lan diukir kanthi apik. Padha unik ing wilayah lan liwat 3. Satus seket taun.

Cuaca Lake Michigan

lake michigan

Iki tlaga sing apik banget lan dianjurake kanggo ngunjungi utamane ing antarane wulan Juni lan September, amarga cuaca panas lan sebagian mendhung ing tanggal kasebut, sanajan musim dingin banget adhem. Suhu ing wilayah iki umume beda-beda antarane -7 ° C lan 27 ° C, lan nilai kasebut arang banget owah-owahan, yen ditindakake, ora bakal tekan -14 ° C utawa ngluwihi 30 ° C. Nanging kasunyatan saiki beda, amarga suhu nganti -45 ° C wis diverifikasi, sing nyebabake Ayo banyu Lake Michigan beku.

Banyune ngadhepi efek sing diarani tlaga: ing musim dingin, angin nyebabake penguapan kanggo ngasilake salju, nanging ing musim liyane, nalika nyerep panas lan adhem hawa ing musim panas lan musim gugur, uga ngatur suhu. Iki ngidini munculé sabuk woh, yaiku wektu nalika akeh woh-wohan bisa dipanen menyang wilayah kidul.

Flora, fauna lan geologi

Kaya paling tlaga, fitur geologi Lake Michigan ana depresi ing lemah, ngendi banyu diklumpukake saka sawetara kali; Saliyane sawetara mineral kayata wesi, mineral kasebut banjur diangkut menyang Pagunungan Appalachian. Saka wilayah penghasil batu bara.

Struktur geologi lemah ing tlatah kasebut ndadekake wong-wong mau sugih ing produksi pangan amarga subur banget lan nduweni alas sing gedhe. Lake Michigan ditondoi dening ngarsane rawa invaded dening banyu; ana suket sing dhuwur, sabana, lan gumuk pasir sing dhuwur, kabeh iki dadi habitat sing apik kanggo satwa.

Ing pangertèn iki, fauna sawijining diwakili dening iwak kayata trout, salmon, snook lan pike perch, kabeh becik kanggo olahraga fishing aktivitas. Ana uga crawfish, spons, lamprey segara, garudha lan akeh spesies manuk kayata swans, geese, gagak, bebek, vultures, Hawks lan liyane, minangka lake wis kasugihan saka satwa.

Legenda Lake Michigan lan penasaran

Miturut agensi travel Travel & Leisure, Lake Michigan diubengi dening sejarah sing padha karo Loch Ness ing Skotlandia, ing ngendi ana monster kanthi seri karakteristik prasejarah sing ditemokake tanggung jawab kanggo nyedhiyakake layanan wisata kanggo wilayah kasebut. wiwit 1818.

Akeh wong sing percaya yen monster gedhe kaya ula iki sejatine, kaya sing diterangake, ora nyata, amarga ora ana sing nyedhaki, utawa paling ora ana sing bisa motret, mula iki dianggep minangka bagean saka legenda sing warga wilayah exaggerated kanggo narik kawigaten pariwisata.

Apa sampeyan mikir ana monsters ing Lake Michigan utawa ora, Iki minangka kesempatan sing menarik kanggo ketemu dheweke lan njupuk preian, amarga sampeyan bisa nglangi ing banyu, nikmati dina sing santai ing alas utawa mung sinau babagan iki. Kanggo penyayang salju lan mangsa, wilayah iki beku ing wektu taun iki, supaya sampeyan bisa olahraga mangsa kayata ski.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau babagan Lake Michigan lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.