Ing Cumulus

 

Cumulus

Nganti saiki, kita wis ngatasi awan sing ukurane biasane ekstensi horisontal nanging wektu iki kita ngatasi awan sing tuwuh kanthi vertikal lan kita bakal miwiti karo salah siji saka rong genre sing bisa diklasifikasikake kaya iki, kita ngomong babagan Cumulus.

 

Cumulus minangka awan sing terisolasi, umume kandhel lan kontur sing wis ditemtokake kanthi apik, sing tuwuh kanthi vertikal ing bentuk nabrak, kubah utawa menara, lan pucuk cembung asring padha karo kembang kol. Mendhung awan sing padhang kasebut katon putih padhang; dhasaripun peteng lan horisontal. Kadhangkala dheweke katon suwek dening angin.

 

Iki kawangun utamane dening tetesan banyu utawa kristal es ing bagean-bagean awan sing, amarga dhuwure, ana ing suhu ing ngisor 0º C. Bisa ngemot banyu tetes superkol. Dheweke tuwuh nalika kedadeyan kasebut arus konvektif disebabake pemanasan udhara sing ora rata ing permukaan bumi. Nalika munggah, hawa iki kondensasi dadi awan lan bakal tuwuh gumantung saka derajat hawa sing ora stabil sing ana ing wektu kasebut.

 

Cumulus cuaca sing subur tuwuh ing musim panas wiwit awan nganti surup, nalika ngilang. Yen ana tingkat ketidakstabilan tartamtu, dheweke bisa maju Cumulus congestus lan ing kasus kasebut dadi Cumulonimbus, kanthi udan lan prahara. Dheweke ora kudu bingung karo Stratocumulus, uga karo Cumulonimbus.

 
Bedane sampurna karo biru langit amarga kerapatan gedhe sing katon putih lan padhang. Amarga sebab sing padha, basis bakal katon peteng utawa ireng. Sampeyan kudu nggunakake Filter polarisasi kanggo kontras maksimum antarane awan lan langit uga nyetel fokus menyang bantalan.

 
Dheweke beda papat spesies (Cumulus humilis, Cumulus mediocris, Cumulus congestus lan Cumulus fraktus) lan macem-macem (Cumulus radiatus).

 

Sumber - AEMET

Informasi luwih lengkap - Stratus, Stratocumulus

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.