Iklim Spanyol

Iklim Spanyol

El Iklim Spanyol iki dikenal kanthi sebutan iklim Mediterania. Iklim minangka iklim sing cukup misuwur amarga ciri khas kayata sinar matahari pirang-pirang jam, mongso adhem lan musim panas sing ora udan. Nanging, iku ora mung iklim ing Spanyol.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan iklim Spanyol lan ciri-cirine.

Karakteristik utama

Iklim Mediterania

Antarane ciri utama sing ana ing iklim Spanyol, yaiku ciri khas geografis ing negara kita sing ndadekake iklim ora kabeh homogen. Kita bisa lunga saka papan sing suhu udakara 15 derajat, nalika liyane padha ngluwihi 40 derajat ing mangsa panas. Semono uga udan. Kita bisa pindhah saka wilayah sing rata-rata udan tahunan kanthi regane luwih saka 2500 mm, dene ing iklim liyane ana iklim ara-ara samun Mediterania sing saben taun ora ngluwihi 200 mm.

Sanajan duwe wilayah sing beda-beda kanthi karakteristik sing beda, kita bisa nemokake sawetara fitur umum ing iklim Spanyol. Ayo ndeleng kabeh sifat kasebut:

  • Amplitudo termal sing ana ing wulan sing paling anget lan paling adhem luwih gedhe ing interior plato tengah tinimbang ing panggonan kaya Kepulauan Canary. Nalika ing plato tengah bisa ditemokake amplitudo termal 20 derajat, ing pulo-pulo ditemokake variasi mung 5 derajat.
  • Nilai suhu mudhun saka sisih kulon mangetan ing interior semenanjung.
  • Sisih sisih lor dataran tengah duwe suhu rata-rata sing luwih murah tinimbang sisih kidul.
  • Sasi paling suhu ing kabeh semenanjung biasane ing wulan Januari. Saliyane, wulan kanthi suhu paling dhuwur yaiku Agustus.
  • Minangka kanggo suhu banyu, ing Mediterania kita duwe rata-rata 15-18 nalika ing Segara Cantabrian rada endhek.

Iklim Spanyol: jinis

Wilayah Mediterania

Kita bakal bisa ndeleng iklim utama ing Spanyol sing ana: umume kita duwe Mediterania, samodra, subtropis lan gunung.

Iklim Mediterania

Iki minangka jinis iklim sing dominan ing Spanyol amarga tekan saindenging pesisir Mediterania, interior semenanjung lan Kepulauan Balearic. Nanging, ana beda-beda antarane sawetara wilayah lan wilayah liyane, sing nuwuhake telung bagean: Mediterania khas, Laut Tengah lan Laut Tengah sing garing.

Nanging sadurunge ngobrol babagan bagean iki, luwih dhisik goleki karakteristik umum iklim Mediterania: Iklim Mediterania minangka subtipe iklim sedheng. Ditemokake kanthi musim salju sing entheng lan udan, musim panas garing lan panas utawa entheng, lan suhu lan udan variabel nalika musim gugur lan musim semi.

Saiki kita bakal nganalisa saben jinis iklim Mediterania ing negara kita:

  • Mediterania Khas: Iki minangka iklim Mediterania. Iki kalebu bagean gedhe garis pantai kanthi jeneng sing padha, sawetara wilayah pedalaman, Ceuta, Melilla lan Kepulauan Balearic. Musim panas panas lan garing, kanthi suhu rata-rata ing ndhuwur 22 ° C. Kosok baline, musim salju lembab lan udan kanthi suhu sithik. Ing Spanyol, pola iki beda, amarga pesisir dilindhungi plato Castilian lan madhep mangetan. Mula, musim gugur lan musim semi luwih akeh udan tinimbang musim salju.
  • Mediterania Kontinental: Kaya jenenge, duwe sawetara ciri iklim bawana. Iki minangka papan kanthi iklim Mediterania sing khas nanging adoh saka segara, kayata dataran tengah Spanyol, depresi Ebro, interior Catalonia lan sisih lor-wétan Andalusia. Musim salju dawa lan adhem, musim panas cekak lan panas, lan suhu beda awan lan wengi gedhe. Iklim njaga kahanan curah hujan ing iklim Mediterania, nanging duwe ciri suhu paling ekstrem ing iklim bawana. Amarga jarak segara, iklim luwih garing tinimbang biasane.
  • Mediterania garing: Iki minangka iklim transisi antarane Mediterania lan ara-ara samun. Suhu luwih dhuwur, mangsa adhem luwih anget, rata-rata musim panas luwih saka 25 ° C, lan suhu maksimum ing njero interior dhuwur banget, malah luwih dhuwur tinimbang 45 ° C. Presipitasi luwih endhek, konsentrasi ing musim gugur lan musim semi. Iklim iki minangka variasi saka iklim subtropis garing lan iklim semi-garing sing anget. Ing Spanyol, iki minangka wakil khas Murcia, Alicante lan Almería.

Iklim samodra

Iklim samodra utawa Atlantik ditondoi dening udan sing akeh, sing disebar sacara rutin sajrone taun. Ing Spanyol, iklim iki tekan sisih lor lan lor-kulon, saka Pyrenees nganti Galicia. Presipitasi tahunan biasane ngluwihi 1000 mm, mula lanskap kasebut ijo banget. Suhu ing mangsa adhem udakara 12 ° C-15 ° C, lan ing mangsa panas udakara 20 ° C-25 ° C. Tuladha kutha kanthi jinis iklim iki yaiku San Sebastián, Vigo, Oviedo, Santander, lsp. Utamane ing Galicia kidul, karakteristik asor kutha pesisir nambah suhu minimum lan maksimum.

Iklim subtropis

Iklim subtropis dominan ing wilayah sing sedheng cedhak wilayah tropis, lan mung kedadeyan ing Kepulauan Canary ing Spanyol.

Amarga cedhak karo Tropic of Cancer lan pesisir Afrika sing garing, Kepulauan Canary duwe iklim sing istimewa. Ing Suhu anget ing taun iki, rata-rata antara 22 ° C lan 28 ° C. Curah udan klempakan ing musim salju, nanging beda-beda gumantung saka siji wilayah menyang wilayah liyane lan bisa uga luwih dhuwur utawa luwih endhek. Mula, ing iklim subtropis Kapuloan Canary sawetara subklimat bisa dibedakake.

Iklim Spanyol: iklim pegunungan

wilayah udan ing Spanyol

Iklim gunung cocog karo sistem gunung sing hebat: Pyrenees, System Central, System Iberian, pegunungan Penibetic lan pegunungan Cantabrian. Adhem banget ing mangsa adhem lan adhem ing mangsa panas.

Kedadeyan ing wilayah sing luwih saka 1000 m ing ndhuwur segara. Suhu udakara 0 ° C ing mangsa adhem lan ora ngluwihi 20 ° C ing mangsa panas. Presipitasi akeh banget, umume awujud salju nalika dhuwure mundhak.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan iklim Spanyol lan ciri-cirine.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.