Iki minangka mega badai sing ndadekake wong-wong Argentina lan jagad iki padha tresna

Gambar - Agustín Martínez

Gambar - Agustín Martínez

Cantik, bener? Mega badai iku apik banget. Ukurane bisa nganti 20km dhuwure dheweke arang katon kanthi kamulyan saka ing kene, saka lemah. Nanging prekara sing bisa ditindakake ing Provinsi Neuquén, Argentina, tanggal 30 November.

Ing kana, Cumulonimbus luar biasa dibentuk, yaiku mega sing nuduhake badai lan udan, dadi inspirasi kanggo fotografer profesional lan improvisasi.

Biasane, yen Cumulonimbus mbentuk ing wilayah kasebut biasane warta ora apik, amarga ing kana udan biasane nyebabake akeh masalah, kayata dalan banjir, evakuasi, utawa longsor; Nanging, Rebo kepungkur warga Neuquén nyawang langit gumun karo endahing awan badai sing luar biasa.

Dheweke foto ing macem-macem tahapan, lan saka macem-macem lingkungan: saka bangunan, saka Río Negro, ... lan uga ana sing nggarap adegan kasebut, kayata Andrés Killy, sing nyiarake timelaps sing apik banget liwat Facebook sing bisa sampeyan lakoni ndeleng nindakake klik ing kene.

Kepiye cara Cumulonimbus dibentuk?

Cumulonimbus

Cumulonimbus minangka mega pangembangan vertikal sing hebat, sing dibentuk dening kolom udhara sing anget lan lembab sing munggah ing spiral sing muter. Dhasar kurang saka 2km, nanging pucuke tekan 15-20km. Biasane ngasilake udan lan prahara, apamaneh nalika tuwuh, yaiku nalika nggunakake bentuk landhesan kanthi pucuk mburi. Bisa wujud kanthi kapisah utawa klompok, utawa ing sisih ngarep sing adhem.

Gumantung saka lokasi lan intensitas udan, bisa nyebabake kurang luwih. Contone, Yen udan deres ing wilayah sing akeh penduduk, mula bakal banjir lan / utawa longsor. Kajaba iku, yen ana kahanan sing pas, bisa nyebabake badai uyah lan angin topan.

Apa pendapat sampeyan babagan foto Cumulonimbus Argentina? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.