Udara sing resik bisa nambah konsekuensi saka pemanasan global

Central

Sanajan bisa dadi penasaran, Yen manungsa bisa nyingkirake kabeh sampah beracun sing dipancarkan saben dina menyang swasanakaya saiki akibat pemanasan global bakal saya parah. Ngopo Apa ora kebaline kedadeyan kasebut?

Udara sing resik, kaya sing bisa dingerteni saka jenenge dhewe, sing paling sehat sing bisa dihirup, nanging umume manungsa ngrusak planet Bumi saengga wis nggawe keseimbangan alam mula kita nggawe jaman geologi anyar: ing Antroposen.

Kanggo nggayuh kesimpulan sing dramatis iki, tim ilmuwan nggunakake papat model iklim global sing simulasi efek sing bakal kedadeyan yen sulfat lan partikel adhedhasar karbon, kalebu soot, bakal dicopot.

Mangkene, Dheweke bisa ngerteni manawa ana aerosol tartamtu sing saiki ditindakake yaiku nglindhungi planet saka bagean saka radiasi surya sing ditampa. Salajengipun, yen emisi rampung diatasi, suhu rata-rata global bakal munggah 0,5-1,1 derajat luwih dhuwur tinimbang sing diarepake, dadi masalah serius. Nanging isih ana liyane.

Polusi lingkungan

Peneliti nemokake yen ngilangi emisi kasebut bakal ana akibat ing level regional, ngowahi pola iklim kayata udan ing sawetara wilayah. Contone, Asia Wétan bakal ngalami paningkatan curah hujan lan kedadeyan cuaca ekstrem.

Dadi, apa sing kudu ditindakake? Ora ana wangsulan sing gampang. Sing nyengsarakke kita yaiku, ing abad saiki, nggawe kita "aman". Mesthi wae, perkara kasebut mesthine ora bisa nularake, nanging minangka kesalahan sing, miturut aku, ora bisa ngatasi maneh kajaba ora golek cara. Pesimis? Mungkin. Nanging cara kerja, ora ana sebab sing kudu optimis.

Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.