Gempa bumi sabanjure »bisa uga kedadeyan ing Chili

Rusak ing Talca (Chili) amarga ana lindhu.

Planet iki lagi dikembangake kanthi terus-terusan. Potongan teka-teki gedhe sing wis digawe, sing diarani tektonik piring, wis diwiwiti wiwit wiwitan jaman. Iki minangka prekara sing kudu ditindakake manungsa. Saben dina ana akeh lindhu ing saindenging jagad; untunge, mung sawetara sing krasa.

Salah sawijining abad sing bisa ngrusak bisa kedadeyan ing Chili, negara sing umume kedadeyan kedadeyan serius.

Tim ilmuwan Chili lan Prancis wis nggayuh kesimpulan kasebut ing sawijining panliten sing diterbitake ing jurnal "Bumi lan Planet Ilmu Huruf". "Gempa abad" sabanjure bakal diwiwiti ing kutha Valparaíso, udakara udakara satus kilometer saka Santiago de Chile. Kanthi skala minimal 8,3 poin ing skala Richter, bisa dadi acara sing mbebayani banget kanggo sing saiki lagi ing negara kasebut.

Chili minangka negara sing gempa bumi sing bisa ngrusak bisa kedadeyan asring banget. Ing sejarah pungkasan, sampeyan kudu nyathet kedadeyan kasebut 22 Mei 1960 ing Valdivia, kanthi skala 8,5, sing 11 Maret 2010 ing Pichilemu, uga kanthi ukuran 8,5 nilai ing skala Richter, utawa 16 September 2015 ing Coquimbo kanthi skala 8,4. Nanging kenapa akeh sing diproduksi ing bagean iki?

Gempa ing chile

Wangsulan kanggo pitakon iki ditemokake ing piring tektonik dhewe, khusus, kanggo piring Nazca lan Amerika Selatan. Sing pertama nggabung ing nomer loro kanthi tarif udakara telung inci saben taun, mula kesenjangan 4,5 meter muncul sing ganti rugi saben 70 taun, sing nyebabake gempa bumi mbebayani iki muncul.

Kanggo ngerti luwih lengkap, sampeyan bisa klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.