Gemini rasi

gemini rasi

Dina iki kita bakal ngobrol babagan salah sawijining rasi lintang paling penting ing zodiak amarga relevan lan dununge. Babagan babagan gemini rasi. Dununge udakara 30-30 ° sisih lor-kulon Orion. Orion minangka rasi lintang paling misuwur ing langit lan paling narik kawigaten, mula Gemini ora angel dibayangake. Wis akeh crita ing mitologi Yunani sing kudu dingerteni.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi katrangan babagan kabeh ciri, lokasi lan mitologi konstelasi Gemini.

Karakteristik utama

rasi salju

Iki minangka rasi lintang katelu sing paling relevan ing zodiak. Dununge udakara 30 derajat sisih lor-kulon Orion. Orion minangka rasi lintang paling cetha ing langit lan rasi lintang sing paling apik. Iki diarani "pemburu kosmis." Gemini ditondoi dening klompok lintang sing gedhe sing katon raket utawa cedhak karo pemahaman lan pandhangane manungsa, sanajan kasunyatane nyatane yaiku sawetara taun suwene utawa ora nyambung.

Ahli astronomi kuno mutusake nyambungake lintang-lintang kasebut karo garis imajinasi. Kanthi cara iki nggawe macem-macem pola, obyek lan tokoh, lan menehi jeneng rasi lintang, mula Gemini lair minangka tandha kutub.

Dikandhani manawa konstelasi iki mung katon sajrone telung musim ing taun iki. Utamane, musim gugur lan musim salju sing bisa diamati ing stasiun hemisphere sisih lor. Nanging, ing mangsa panas bisa diamati ing wilahan bumi sisih kidul wiwit Minangka rasi lintang sing nyebrang karo lintang-lintang sing padhang. Sanalika diamati, bisa dihargai loro lintang sing paling padhang, sing diarani Castor lan Póllux. Kalorone duwe tingkat padhang sing meh padha lan akeh lintang, komet lan dekorasi sing kudu diawasi. Minangka salah sawijining sebab kenapa rasi bintang Gemini minangka salah sawijining zodiak sing kalebu wong sing diarani independen lan individualis.

Lokasi lan komposisi rasi Gemini

kluster lintang

Rasi lintang Gemini dununge udakara 30 derajat sisih lor-kulon Orion, yaiku konstelasi pamburu jagad raya. Antarane ciri sing paling narik kawigaten saka rasi lintang iki, kita bisa nemokake sawetara kaya ing ngisor iki:

  • Kaloro lintang sing paling relevan yaiku sing paling padhang lan paling penting. Ora dingerteni kanthi jeneng Castor lan Póllux. Thanks kanggo lintang nomer loro iki, planet ditemokake ing njaba orbit srengenge. Lan lintang kasebut duwe massa intensif luwih saka telu ukuran planet Jupiter. Star Castor didiskriminasi dadi pirang-pirang bintang, sing kasusun saka 6 komponen.
  • Rasi lintang iki nduweni lintang putih sing padhang banget ing sawetara periode orbit. Iki uga minangka salah sawijining rasi bintang ing zodiak lan minangka nomer telu sing paling penting ing babagan kaitane.
  • Dununge udakara 30 derajat sisih lor-kulon Orion, konstelasi pamburu jagad raya.

Mitologi konstelasi Gemini

mitologi konstelasi gemini

Ditulis manawa jeneng Gemini asale saka loro bocah kembar Castor lan Póllux sing nakal banget. Biasane katon bocah cilik sing wuda loro. Ing interpretasi konstelasi iki ing mitologi Romawi, dheweke gegandhengan karo Romulus lan Remus, dheweke minangka pencipta legendaris Roma nalika semana.

Si kembar dikatutake saka endhog Ratu Sparta, sing diarani Leda. Sawise kawin karo Zeus ing negara angsa, Castor tiwas nalika isih enom, lan Póllux males ukuman amarga sedulure. Wayahe Zeus mudhun menyang bumi kanggo menehi hadiah urip kekal, Polux nolak dheweke lan ujar yen dheweke ora pengin urip selawase tanpa ana sadulur ing sisihane. Mangkono, Zeus pengin nyenengake Póllux lan ngidini dheweke ganti antarane dununge para dewa lan dununge wong mati supaya bisa ngunjungi adhine.

Nanging, Poseidon ngowahi kembaran kasebut dadi wali lan pandhuan para pelaut, mula lintang-lintang Polux lan Castor mesthi ditemokake ing ndhuwur utawa ing ndhuwur tiang.

Astrologi

Ing astrologi, Gemini minangka salah sawijining pratandha angin. Iki diakoni minangka salah sawijining rasi lintang Zodiak sing paling cerdas lan analitis, amarga loro kepala luwih apik tinimbang siji lan uga loro sing ngelawan. Rasi lintang iki nduweni macem-macem ciri sing apik, dene sing ala kuat lan radikal. Mentingake awake dhewe lan individualisme bisa disorot kanthi ciri sing ala. Minangka kanggo wong sing positif, dheweke seneng banget lan cerdas, lan duweni pengaruh gedhe marang lingkungane kanthi kapasitas sing cocog kanggo adaptasi.

Tandha iki dikuasai dening Mercury, sing paling misuwur yaiku dualitas pikiran. Amarga iku, dheweke diwenehi kabisan kawicaksanan, amarga wong-wong sing lair nganggo tandha iki bakal bisa ngerti kanthi jelas. Nanging, karakter obyek sing dikuwasani tandha iki asring kompleks, ora biasa lan bisa diganti. Dheweke elegan banget lan sopan, nyenengake lan imajinatif, lan dheweke asring entuk manfaat saka kemampuan kanggo entuk apa sing dikarepake.

Klompok lintang

Ing rasi lintang Gemini, kita bisa nemokake klompok lintang terbuka utawa klompok galaksi. Iki minangka kluster bintang sing digawe saka awan molekul lan sumebar ing saindhenging galaksi.

Dheweke dadi lintang sing panas banget sing nglumpukake akeh. Kluster lintang sing mbukak mung bisa ditemokake ing galaksi spiral. Dheweke penting banget nalika sinau pembentukan bintang ing Milky Way, amarga lintang iki umure padha.

Rasi lintang Gemini uga nduwe formasi sing diarani nebulae. Salah siji sing paling apik amarga bentuke yaiku Eskimo nebula. Dheweke duwe jeneng asli iki amarga katon katon kaya praupane wong sing nutupi sirahe nganggo tutup, kaya eskimo.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan rasi lintang Gemini lan ciri khas kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.