Ekuinoks musim semi

Gambar saka solstice lan equinox

Gambar - Radiotierraviva.blogspot.com.es

Planet kita ora bakal tetep ing posisi sing padha karo Srengenge: amarga ngubengi lan muter dhewe, kita bisa seneng awan lan wengi, uga beda-beda sing beda-beda. nalika pirang-pirang wulan.

Nanging manungsa mesthi butuh jeneng kabeh, uga dina sing kepengin weruh, yen ana jam cahya sing padha kaya ing wayah wengi sing dikenal minangka ekuinoks. Gumantung karo wektu taun kedadeyan, kita ujar manawa kasebut minangka equinox musim gugur utawa equinox spring. Ing kesempatan iki, kita bakal ngobrol babagan sing terakhir.

Apa ekuinoks?

Gambar Equinox

Yen kita njupuk etimologi, equinox minangka istilah sing asale saka basa Latin sing artine "wengi sing padha". Nanging nalika ngomong babagan fenomena kasebut, iki ora bener amarga ukuran srengenge lan karakteristik atmosfer planet iki, sing nyebabake beda beda dawa dina ing garis lintang sing beda. Dadi, definisi istilah kasebut kaya ing ngisor iki: wayahe taun ing endi bintang raja mapan ana ing bidang khatulistiwa langit.

Kanthi mangkono, pangowahan musim sing beda saben taun kedadeyan ing saben belahan bumi.

Kapan kedadeyan kasebut?

Equinoxes kedadeyan ing antarane tanggal 20 lan 21 Maret lan ing antarane 22 lan 23 September. Ing sisih belahan bumi sisih lor, musim semi diwiwiti nalika wulan kaping telu, lan musim gugur ing wulan September; mung kosok baline wilahan bumi kidul.

Apa ekuinoks vernal?

Lokasi titik equinoctial musim semi

Gambar - Wikimedia / Navelegante

Equinox musim semi minangka salah sawijining wektu sing paling diantisipasi taun iki. Minangka wayahe nalika ninggalake musim salju lan bisa ngrasakake suhu sing luwih akeh sing bakal saya kepenak. Nanging kenapa kedadeyan kasebut? Apa panjelasan ilmiah babagan fenomena iki?

Kanggo mangsuli pitakon iki, kudu duwe sawetara ilmu babagan astronomi, lan mula equinox vernal ana nalika srengenge ngliwati titik pertama Aries, yaiku titik ing garis khatulistiwa langit ing endi bintang raja kanthi gerakan taunan sing nyata liwat lingkaran ekmaiptik -maximum saka bidang langit sing nuduhake lakune Srengenge sajrone setaun saka kidul menyang lor babagan bidang khatulistiwa.

Prekara iki bisa dadi rumit, amarga titik pisanan Aries, uga titik pertama Libra - titik sing dilalekake lintang ing ekuinoks tanggal 22-23 September - ora ditemokake ing rasi lintang sing jenenge. amarga gerakan presesi, yaiku gerakan sing dialami poros rotasi planet. Khusus, titik sing narik minat kita wektu iki yaiku 8 derajat saka tapel wates karo Aquarius.

Apa kedadeyan ing tanggal sing padha?

Ya, mesthine, nanging ora ing wektu sing padha. Nyatane, nalika ing taun 2012 tanggal 20 Maret jam 05:14, ing 2018 tanggal 20 Maret jam 16:15.

Apa sing kedadeyan sajrone ekuinoks vernal?

Hanami, ing Jepang, sawetara dina ndeleng kembang sakura

Gambar - Flickr / Dick Thomas Johnson

Saliyane komentar sing wis diandharake ing ndhuwur, sajrone dina kasebut lan sabanjure, akeh negara ngrayakake festival musim semi. Minangka wayahe istimewa banget ing taun iki sing bola-bali saben rolas wulan, mula prelu dadi alesan sing sampurna kanggo dinikmati.

Yen sampeyan pengin ngerti sawetara sing paling penting, iki dhaptar:

  • Jepang: ing negara Jepang ngrayakake Hanami, yaiku festival sing bisa ditonton lan dipikirake kaendahan kembang wit ceri Jepang utawa sakuras.
  • China: kedadeyan persis 104 dina sawise solstis September. Sajrone dina kasebut, dheweke ngajeni para leluhur.
  • Poland: Sajrone 21 Maret, dheweke nindakake pawai sing ora ana kekurangan sphinx dewi Marzanna, sing ana gandhengane karo ritual kanggo matine lan kelahiran maneh alam.
  • México: tanggal 21 Maret, akeh wong sing nganggo klambi putih kanggo mbukak situs arkeologi sing beda kanggo revitalisasi awake dhewe.
  • Uruguay: ing dina Setu kapindho Oktober arak-arakan kafilah sing dihiasi jaran mlaku ing dalan.

Kepiye pengaruh ekuinoks Maret ing kita?

Bear kutub tangi saka hibernasi karo equinox Maret

Kanggo ngrampungake, aku bakal menehi pitutur marang kowe babagan ekuinoksin sing kedadeyan ing wulan Maret mengaruhi kita, amarga beda-beda cara: Ing planet sing dikasihi, kedadeyan-kedadeyan penting dina iku, apa sing:

  • Ing Kutub Lor dina diwiwiti, sing bakal nem wulan.
  • Wengi sing bakal nem wulan diwiwiti ing Kutub Kidul.
  • Musim semi diwiwiti ing wilahan bumi sisih lor, sing diarani equinox vernal utawa vernal.
  • Musim gugur diwiwiti ing wilahan bumi sisih kidul, sing diarani ekuinoks musim gugur utawa musim gugur.

Muga-muga sampeyan seneng karo vernal equinox 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.