Duwe anak sing luwih sithik, ing antarane langkah sing paling efektif kanggo nglawan perubahan iklim

Akeh wong sing lungguh

Kita urip ing jagad sing rame. Saiki kita luwih saka 7 milyar wong ing saindenging planet iki, lan ngetung. Saben wong, wiwit lair nganti tumeka ing pati, kepengin nyukupi kabutuhane, soko sing pancen logis, nanging apa sing kedadeyan nalika kakehan nggunakake sumber daya alam lan ora ngurus Bumi?

Perubahan Iklim, nalika ana fenomena alam, kita dadi luwih parah. Deforestasi, panggunaan bahan bakar fosil, polusi segara, kali lan hawa sing dihirup, nyebabake kahanan swasana. Yen kita pengin mandheg, kita kudu ngerti langkah-langkah sing paling efektif lan sing sabenere diarani wis diselidiki Universitas Lund (Swedia). Antarane yaiku duwe anak sing luwih sithik, sanajan ora mung siji-sijine.

Peneliti nggawe formula pribadi sing bisa nylametake manungsa: duwe anak luwih sithik, ngindhari lelungan udhara, ora nggunakake mobil lan dadi vegetarian. Kanthi tumindak kasebut, negara-negara sing diarani "Dunia Pertama" bisa nyuda emisi gas omah kaca, adhedhasar analisis lengkap kanggo macem-macem dokumen lan laporan pamrentah.

Mula, dheweke bisa ngerti manawa nganggo a diet vegetarian bakal ngidini kita nyimpen 0,8 ton karbon dioksida saben taun; aja nganggo mobil 2,4 tonlan ora nggunakake pesawat dadi 1,6 ton CO2 saben plancongan. Nanging sing paling apik yaiku ora duwe anak akeh: kanthi langkah iki, emisi CO2 bakal mudhun 58,6 ton saben taun rata-rata. Iki minangka petungan sing ngetung emisi putra lan putrine mbesuk.

Pantai sing tercemar

Iki minangka langkah-langkah sing bisa ora disenengi banget, nanging panulis penulis Kimbery Nicholas ujar manawa "kita ora bisa nglirwakake pengaruh iklim sing sejatine gaya urip. Secara pribadi, aku wis positif banget kanggo nindakake akeh pangowahan kasebut. Kanggo wong enom sing nggawe pola urip, amarga dheweke saiki ngerti opsi sing paling pengaruh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.