Deforestasi nyumbang kanggo ningkatake pemanasan global

Deforestasi

Nalika populasi manungsa saya akeh, saya akeh uga panjaluk: luwih akeh omah sing dibutuhake, luwih akeh prabotan, luwih akeh kertas, luwih akeh banyu, akeh panganan, lan akeh liyane. Kanggo gawe marem, wis dipilih pirang-pirang taun nganti alas wana, salah sawijining paru-paru ing Bumi amarga nyerep karbon dioksida lan ngetokake oksigen menyang atmosfer, sing ngerti minangka gas sing kudu dihirup, mula bisa urip.

Deforestasi nyumbang kanggo ningkatake pemanasan global. Nanging, piye carane

Rong panliten sing diterbitake ing jurnal ilmiah Science nerangake manawa motong wit nambah suhu lumahing luwih dipercaya sadurunge. Sing pertama, saka Institut Lingkungan lan Keberlanjutan Pusat Penelitian Bersama Komisi Eropa (JRC), nerangake kepiye deforestasi nyebabake aliran energi lan banyu ing antarane lahan lan atmosfer, kaya sing wis kedadeyan ing wilayah kasebut tropis

Ing kasus kaping kalih, disiapake dening peneliti Kim Naudts saka Laboratorium Iklim lan Ilmu Lingkungan ing Pierre Simon Laplace Institute (Prancis) lan timnya, kabukten sanajan tutupan wit ing Eropa saya akeh, kasunyatane mung spesies »nyebabake efek kaskade sing ora produktif». Wiwit taun 2010, 85% alas Eropa dikelola dening manungsa, nanging manungsa sing duwe predileksi kanggo sing duwe nilai komersial luwih gedhe, kayata pinus lan beech. Alas sing kandel wis dikurangi 436.000km2 wiwit taun 1850.

Anomali suhu

Pangowahan suhu amarga kurang ngatur wit.

Penggantian alas sing subur kanthi alas konifer nyebabake perubahan evapotranspirasi lan albedo, yaiku jumlah energi surya sing dibayangke maneh menyang njaba angkasa. Sawetara pangowahan sing nggawe pemanasan global dadi luwih parah. Miturut penulis, Kerangka iklim kudu dipikirake manajemen lemah, uga jangkoan, supaya prediksi luwih akurat.

Tanpa tanduran, manungsa ora duwe kasempatan, mula Penting, langkah-langkah sing dibutuhake kudu ditindakake supaya ora bisa urip ing planet sing meh sepi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.