Ing Cumulonimbus

 

Cumulonimbus

Kanggo mungkasi review babagan macem-macem jinis awan Kita ngatasi apa sing bisa dadi méga sing paling apik banget lan menarik, waca Cumulonimbus, jinis kapindho maya sing dikembangake kanthi vertikal, sanajan nyatane minangka asil saka kluster kanthi pangembangan sing luwih gedhe.

 

Miturut WMO diterangake minangka mega kandel lan kandhel, kanthi pangembangan vertikal sing cukup, awujud gunung utawa menara gedhe. Bagean, paling ora ing ndhuwur, biasane Gamelan, fibrous utawa striated, lan meh mesthi rata; pérangan iki asring ditambahi awujud périodhe utawa plume jembar. Ing ngisor pangkalan sing peteng banget, ana mega sing udan lan udan udan deres.

 

Kaya sing wis dakkandhakake, Cumulonimbus minangka langkah pangembangan sabanjure, ing skala konveksi munggah, nganti Cumulus Congestus, mula awan kasebut minangka mega pangembangan vertikal sing gedhe (pucuke umume antara 8 nganti 14 km). Ing garis lintang kasebut, utamane diwiwiti ing musim semi lan musim panas kahanan sing ora stabil.

 

Iki kalebu tetesan banyu lan kristal es ing sisih ndhuwur utawa landasan. Ing njero uga ngemot tetes banyu udan, kepingan salju, es pasir, udan es lan kahanan ora stabil banget udan es ukuran gedhe.

 

Dheweke meh mesthi ngasilake tormenta, yaiku udan kanthi bentuk udan, udan utawa udan es, umume, nanging uga salju ing musim salju, diiringi angin banter lan pembuangan listrik sing ana ing antarane awan utawa ing antarane awan lan lemah (kilat).

 

Cumulonimbus minangka raja ing mega, sing paling foto lan paling spektakuler. Dheweke menehi gambaran supaya bisa digambarake ing kahanan apa wae, lan narik kawigaten yen bisa motret dheweke kanthi ribut. Ora bakal bingung karo Cumulus congestus amarga Cumulonimbus luwih dhuwur, mula ana struktur serat ing pucuk.

 

Dheweke duwe rong spesies (Calvus lan Capillatus) lan ora ana macem-macem.

 

Sumber - AEMET

Informasi luwih lengkap - Ing Cumulus


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.