Sang Cirrus

 

cirrus

Kita bakal ngomong babagan salah sawijining keunggulan awan sing dhuwur, ing cirrus utawa cirrus. Iki minangka mega sing kapisah kanthi bentuk filamen putih sing alus, utawa bank utawa bandhali sing putih utawa meh putih. Awan kasebut duwe tampilan sing serat, padha karo rambut wong, utawa silky silky utawa kaloro ciri kasebut sekaligus.

 

Dumadi saka cilik kristal es, amarga dibentuk ing dhuwur sing gedhe (8-12Km.). Ing level kasebut suhune antara -40º nganti -60ºC, saengga jebule udhara, kanthi uap banyu sing akeh lan digawe adhem nganti jenuh, ngasilake kristal es tinimbang tetesan banyu. Pembentukan awan iki amarga kasunyatan manawa kristal-kristal iki, disurung dening angin kenceng, sing ana ing level dhuwur, mbentuk karakteristik sing katon ing awang-awang. Ati-ati aja nganti bingung karo Cirrostratus. Sing terakhir mesthi ngasilake fenomena halo.

 

Babagan kahanan cuaca sing lagi digandhengake, bisa diarani yen katon sepi, tandha-tandhane cuaca apik, nanging yen maju lan maju kanthi cepet ing cakrawala (kaya ing foto) ganti wektu, sawetara ngarep utawa squall. Liwat angin nuduhake aliran jet ing dhuwur.

 

Kita bakal menehi sawetara tips yen ana sing pengin motret jinis awan iki. Sampeyan kudu ngerti manawa nawakake cahya paling apik kanthi sudut 90º srengenge. Gunakake saring polarisasi kanggo nyorot putih ing Cirrus lan peteng langit biru. Kalebu referensi bumi. Nalika srengenge surup, sinar srengenge ing sangisore cakrawala nggawe, kanthi bias, Cirrus dadi kuning pisanan, banjur oranye, banjur abang, jambon, lan pungkasane dadi abu-abu. Pesenan iki persis mbalikke nalika sunar srengenge.

 

Ing Cirrus, dheweke dibedakake 4 spesies (Fibratus, Uncinus, Spissatus lan Floccus) lan 4 jinis (Intortus, Radiatus, Vertebratus lan Duplicatus).

 

sumber: AEMET


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   asdassda ngandika

    lan yen digawe kanthi struktur es ... kenapa ora tiba? es bobote

  2.   RUBEN DARIO GALINDEZ PEDREROS ngandika

    ing cali, tanggal 11 Januari 2016, ana mendhung cirrus