Apa sing bakal tiba?

Tiba

Taun 2016 iki ngasilake musim panas sing paling panas kaping telu ing taun 51. Nanging saiki kita uga bakal duwe, ing kabeh kemungkinan, a tiba luwih anget tinimbang normal, miturut Ana Casals, juru bicara Badan Meteorologi Negara, ing sawijining konferensi pers.

Kita pitakon babagan musim gugur apa sing bakal ditindakake.

Kepiye kahanan musim gugur ing Spanyol taun iki?

Miturut AEMET, Musim Gugur, sing diwiwiti dina iki jam 16.21:1981 sore, bisa dadi luwih anget tinimbang sadurunge, lan luwih garing, njupuk taun 2010-XNUMX minangka periode referensi. Nyatane, yen ngomong babagan suhu, mula ana 50% kasempatan manawa dheweke luwih dhuwur tinimbang sing kudune ... ing saindenging negara! Soko luar biasa.

Babagan udan, ana 45% kasempatan yen ora udan kaya samesthine, maneh ing saindenging negara.

Apa perubahan iklim tanggung jawab kanggo "veroño"?

Miturut delegasi AEMET ing Murcia, Juan Esteban Palenzuela, gelombang panas sing kita alami ing wulan September iki minangka efek liyane saka perubahan iklim. Kajaba iku, dheweke nambah manawa ''Kira-kira 80 taun data meteorologi, kayane bisa dingerteni yen beda karo macem-macem iklim, ana liyane.». Kanthi tembung liyane, bisa uga sithik mbaka sithik bisa duwe iklim sing luwih anget lan garing.

Musim panas cenderung dawa, mula ing taun-taun pungkasan istilah iki wiwit digunakake »veroño», Amarga suhu umume musim gugur luwih umum kanggo direkam pungkasan musim panas. Apa kita bakal ngrayakake Natal nganggo soda karo es? Pancen angel dingerteni, nanging sing bisa ditemtokake yaiku suhune saya dhuwur.

Wit ing musim gugur

Dadi, yen sampeyan ngenteni pungkasane panas lan hawa anyep bali, bisa uga kita ngenteni luwih suwe.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nani ngandika

    Aku ora ngerti kenapa dheweke meksa nggawe kita yakin manawa 2016 minangka taun paling anget wiwit ana cathetan. Kanthi ora ngrungokake, aku bakal rampung percaya. Pungkasan taun kepungkur aku krungu akeh gelombang panas ing saindenging jagad lan ing 2016 ana sawetara kali suhu ekstrem wis ngluwihi. Amarga dheweke terus ngebom kita kanthi kasunyatan manawa kabeh cathetan wis rusak taun iki, aku ora nyusahake, aku saka Murcia lan taun iki durung duwe titik perbandingan karo 2015. Aku kelingan musim panas sadurunge , kanthi suhu sing dhuwur banget awan awan wengi lan pirang-pirang dina suwene, sing kedadeyan taun iki durung kedadeyan, mung sawetara dina libur lan dina pertama wulan September nanging rong dina kasebut. Napa upaya kasebut supaya kita percaya yen musim panas iki pancen panas banget?

    1.    Monica santos ngandika

      Hai Nani.
      Peneliti mriksa cathetan iklim saka saindenging jagad lan njupuk rata-rata. Kanthi tembung liyane, sanajan bener yen ing Spanyol taun iki kita wis ngalami musim panas sing luwih adhem tinimbang taun kepungkur, iki ora ateges suhu rata-rata global ing taun iki ora luwih dhuwur tinimbang suhu sadurunge.
      A Salam.