Banjir ing China

skenario karusakan

Amarga owah-owahan iklim, prastawa cuaca ekstrem kayata banjir kedadeyan kanthi frekuensi lan intensitas sing luwih gedhe. Ing banjir ing china mundhak dramatis. Dheweke wis nyebabake akeh kerusakan ekonomi lan nyebabake akeh kematian ing taun-taun pungkasan. Kanggo nindakake iki, wong Tionghoa wis ngrancang sawetara strategi kanggo nyegah banjir sing bisa nyebabake.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo nyritakake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan banjir ing China, karusakan sing ditimbulake lan apa langkah lan strategi sing ditindakake dening pemerintah.

Banjir ing China

banjir ing china

Perkembangan urbanisasi China sing nggumunake ing dekade pungkasan, digabungake karo fitur geologi lan iklim sing unik, wis nggawe campuran banjir kutha sing nyebabake jutaan korban, atusan ewu tiwas lan losses ekonomi gedhe tenan. Sawetara langkah wis ditindakake kanggo ngatasi banjir. Apa iku lan apa asile? ing cathetan sabanjure.

Saka 1949, luwih saka 50 banjir gedhe amarga badai, angin topan utawa pasang surut wis nyebabake macem-macem wilayah ing wilayah China.. Acara kasebut nyebabake pamrentah ngembangake rencana pencegahan kanggo nyuda kerugian manungsa lan material, nyelarasake ing proses hubungan antarane banjir lan pembangunan sosial ekonomi.

Sejarah loman nalika nerangake bencana banjir. Contone, ing taun 1931, Wuhan kebanjiran luwih saka 100 dina lan banjir nyebabake luwih saka 780 wong ora duwe omah lan mateni 000. Banjir bencana liyane kedadeyan ing cekungan Kali Han ing taun 32, mateni luwih saka 600 wong lan nyemplungake kutha Ankang. 1983 meter ing ngisor segara.

Wiwit taun 2000, China ngalami banjir gedhe paling ora saben rong taun. Sawetara kasus paling kondhang kalebu banjir ing Juli 2003, nalika badai unprecedented nyerang Nanjing, nyebabake curah udan saben dina luwih saka 309mm - meh tikel kaping pindho saben taun ing Chili tengah - kanggo atusan tiwas, plus saka 1 yuta korban.

Ing wulan Juli 2007, Chongqing lan Jinan diserang salah sawijining badai paling gedhe sajrone 100 taun, matèni 103 wong, lan ing 2010, Sichuan ninggal luwih saka 800.000 wong ora duwe omah lan matèni 150 wong. Data kasebut nuduhake meh 80% banjir ora kedadeyan ing padesan, nanging ing kutha.

Ing wektu iki, para ahli urbanisasi wis ngerti yen kutha modern ora kuwat nahan udan deres lan ujar manawa bencana "moderat" bisa nyebabake pangembangan kutha nganti rong puluh taun.

Sastranegara kanggo nyegah banjir ing China

karusakan banjir

Banjir kutha umume nyebabake luwih akeh karusakan lan nyebabake luwih akeh wong, lan karusakan lan korban sebanding karo tingkat pertumbuhan kutha, mula risiko mundhak saben taun nalika urbanisasi maju, sing luwih kuwatir yen bisa ditoleransi. Mbebayani kabeh stabilitas sosial ekonomi wilayah sing didunungi dening puluhan utawa atusan yuta wong.

Kanggo mungkasi crita tragis iki, ing taun 2003, Kamentrian Sumber Daya Air China ngusulake marang pamarentah pusat supaya tumindak babagan perkara kasebut, sing nyebabake owah-owahan saka kebijakan kontrol banjir sing ora efektif dadi kebijakan penahanan banjir.

Iki nyebabake regulasi kegiatan produktif ing zona banjir, pangembangan rencana pencegahan lan sawetara langkah kanggo njamin keamanan masarakat. Nanging, kira-kira 355 saka 642 kutha sing tugas utama ngontrol banjir -55% - nggunakake standar kontrol banjir luwih murah tinimbang sing ditetepake dening pemerintah pusat.

Ing taun-taun pungkasan, China wis ngenalake konsep "manajemen risiko" lan ngusulake kabijakan anyar. Mula, kanggo ngalih saka ngandelake langkah-langkah struktural kanggo nyuda karusakan banjir menyang ngimbangi langkah-langkah struktural lan non-struktural, Kementerian Sumber Daya Air ngembangake Strategi Penanggulangan Banjir Nasional ing taun 2005.

Sing disebut "Strategi Kontrol Banjir China" bisa diterangake mung minangka: pamrentah China mutusake kontrol banjir adhedhasar risiko, nandheske langkah-langkah non-struktural, utamane administratif, ekonomi, teknologi lan pendidikan (kayata sistem pengambilan keputusan terpusat, pencegahan. sistem, rencana mitigasi bencana lan asuransi pengendalian banjir) lan nggampangake implementasi rencana kanggo ngetrapake langkah-langkah struktural, kayata penguatan bendungan, regulasi tingkat kali lan pambangunan waduk, kanggo entuk manfaat lengkap lan jangka panjang.

Titik penting

karusakan banjir ing china

Telung tugas strategis 'manajemen' banjir yaiku:

  • Mbangun proyek konservasi banyu kanggo nyuda bencana kanthi efektif. Proyek Bendungan Tiga Ngarai sing gedhe banget katon ing proyek iki.
  • Ngontrol aktivitas manungsa kanggo nyuda karusakan banjir ing sektor produktif.
  • Luwih becik nggunakake banyu banjir lan nggunakake sumber banyu sing isih ana.

Kanggo ngleksanakake rencana iki, pamrentah China wis nemtokake inti dhukungan kanggo kemajuan ilmiah lan teknologi, njamin pendanaan sing nyukupi lan sosialisasi pengurangan bencana. Pungkasan, nggunakake banjir kutha sing ora bisa dihindari kanggo ngatasi kekurangan banyu sing disebabake dening urbanisasi kanthi cepet minangka conto strategi China sing ora mung ngupayakake nyuda banjir lan dampak negatife, nanging uga golek bathi saka bencana alam sing sejatine.

 

Senator Alejandro Navarro ujar manawa Chili kudu ngetutake conto China, "ngerteni manawa kudu ngantisipasi kekuwatan alam liwat strategi lengkap sing, saliyane mbangun bendungan lan karya liyane, menehi perhatian kanggo ngajari populasi lan ngetrapake rencana mitigasi lan liya-liyane. ngukur. »

Anggota parlemen nambahake: "Ora ana banjir ing kene lan ana sawetara bukti babagan iki, kaya sing kedadeyan ing Terusan Papen sawetara wulan kepungkur, ora ana sing ditindakake kanggo ngontrol banyu. Udan, sing nyebabake kanal banjir lan mateni. Atusan wong, luwih dhisik Negara kudu menehi ganti rugi marang kulawarga banjur nggawe strategi supaya musibah kaya ngono ora kedadeyan maneh ”, pungkase.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan banjir ing China lan ngormati sing ditindakake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.