Banjir gedhe ing Eropa bakal luwih asring pungkasan taun

Pesisir Skandinavia

Thaw minangka masalah sing pungkasane bakal mengaruhi kita kabeh, utamane wong-wong sing manggon ing pulau-pulau sing kurang ing pesisir utawa pesisir. Ing kasus tartamtu ing Eropa, ana udakara 5 yuta wong sing ing pungkasan abad iki bakal duwe risiko luwih gedhe ngalami akibat saka banjir gedhe, miturut panliten sing diterbitake ing jurnal »Future Bumi».

Jinis-jinis bencana iki kedadeyan 100 taun sepisan, bisa kedadeyan saben taun yen gas omah kaca terus dipancarkan kaya sing saiki ditindakake.

Panaliten kasebut, sing wis disiapake dening tim peneliti internasional saka Yunani, Italia lan Walanda, lan sing dipimpin dening Pusat Penelitian Bersama Komisi Eropa, nerangake manawa nambah frekuensi banjir sing bisa ngrusak bisa uga nyebabake struktur proteksi saiki ngluwihi watesan desain, dadi akeh wilayah pesisir sing bakal dibukak.

Wilayah Eropa Lor, wilayah Mediterania lan Laut Ireng bakal ngalami banjir bandhang., nganti saiki, yen kedadeyan kasebut saben abad kaping, ing taun 2100 bisa kedadeyan kaping pirang-pirang taun.

Dalan kebanjiran

Banjir bakal dadi masalah sing saya asring.

Marta Marcos, peneliti ing Institut Studi Lanjutan ing Mediterania ing Spanyol, negesake jumlah wong sing manggon ing wilayah sing duwe risiko banjir bisa digunakake kanggo nemtokake gedhene pengaruh masalah iki marang masarakat lan ekonomi, sing bisa mbantu ngembangake strategi adaptasi sing luwih apik.

Lan sing paling ala, yen emisi gas omah kaca terus saya mundhak, segara ing pesisir Eropa mundhak rata-rata 81 sentimeter, mengaruhi udakara limang yuta wong Eropa. Ngelingi iki, penting uga penting kanggo njupuk langkah supaya ora ana bencana.

Sampeyan bisa maca sinau Kene (ing basa Inggris).


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.