GAMBAR: Gurun California Tenggara urip sawise mangsa pacek limang taun

Gurun kebak kembang

Gambar - Anza Borrego Desert State

Malah, ara-ara samun sing paling ora nyenengake bisa menehi kejutan paling apik. Lan yaiku, sawise badai, tenang mesthi bali utawa, luwih becik urip. Contone iki yaiku ara-ara samun ing sisih kidul wétan California. Ing kana, sawise mangsa pacek limang taun, udan ing musim salju kepungkur iki nggawe kembang njupuk malang.

Nanging uga dheweke nindakake kanthi cara sing spektakuler. Biasane, mesthi ana tanduran sing disaranake kembang sanajan kahanane ora apik banget; Nanging, wektu iki ewu lan ewonan kembang bisa dadi padhang ing ara-ara samun ing negara kidul-wétan.

Kembang ing wulan Maret 2017 ing ara-ara samun ing California

Gambar - Kyle magnuson

Wiji ing ara-ara samun sing panas butuh panase, lemah sing wedhi banget, lan banyu sithik kanggo thukul. Nanging, ing papan kasebut, sampeyan ora bisa ngerti kapan bakal udan supaya tanduran bisa urip maneh. Nanging makhluk tanduran nggawe langkah adaptif sing kaget: yen kembang wis diserbuki, embrio bisa suwe ora suwe, amarga cangkang sing nglindhungi biasane angel banget.

Mesthine, nalika tetes pisanan tiba, wiji kasebut ora ragu-ragu tunyu supaya bisa ngasilake cairan larang regane sing bakal nulungi siklus urip, yaiku kedadeyan ing California.

Udan ing mangsa adhem

Presipitasi ara-ara samun Anza Borrego, ing California sisih kidul wétan, wiwit taun 1985 nganti 2017. Gambar - NOAA

Hujan langka saiki, nanging ing musim salju 2016/2017 ambruk luwih saka tikel saka apa sing wis tiba. Kaya sing sampeyan ngerteni ing gambar ing ndhuwur, ing ara-ara samun Anza Borrego, udan rata-rata musim salju meh 36ml, nanging sing pungkasan nyithak rekor kaping pungkasan, bubar paling ora, wektu garing.

Fotone pancen apik tenan, ya ora?

Kembang gurun

Gambar - Facebook Anza Borrego Wildflower Guide


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.