Apa sing ditindakake ahli geologi?

apa sing ditindakake ahli geologi lan entuk dhuwit

Ing èlmu sing nyinaoni planet kita yaiku geologi. Wong sing sinau lan ngleksanani geologi dikenal kanthi jeneng ahli geologi. Akeh wong sing ora ngerti apa sing ditindakake ahli geologi.

Mulane, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani apa sing ditindakake ahli geologi lan apa pentinge kanggo konservasi planet.

apa sing ditindakake ahli geologi

Kanggo mlebu ing jagad riset lan kawruh bumi iki, kita kudu ngerti konsep profesional kasebut, apa geologi, apa sing ditindakake, ingkang gadhah tugas nyinau asal usul lan bumi. Evolusi Bumi, nganggep kabeh sumber daya alam sing bisa diwenehake.

Insinyur geologi makili profesi sing tanggung jawab kanggo nyelidiki, nyelidiki, ngerteni lan nyelidiki kabeh sing ana hubungane karo bumi sing dienggoni, kalebu segara, tlaga, alas lan kabeh sing ana ing saubengé ing panliten iki.

Apa geologist lan apa sing ditindakké kuwi ana hubungané karo studi watu, lemah, fosil lan gunung. Thanks kanggo wong-wong mau, evolusi manungsa, pamisahan bawana, pambentukan struktur geologi, komposisi gunung geni lan akeh kemajuan ing masalah geologi wis ngasilake panemuan gedhe.

Insinyur geologi nindakake akeh kegiatan ing misi kanggo mangerteni planet kasebut lan ngembangake teknologi kanggo manungsa tanpa efek sing mbebayani ing planet kasebut.

Apa ahli geologi lan apa sing ditindakake bakal fokus ing tujuan tartamtu gumantung saka cabang geologi sing dadi spesialisasine. Nanging sanajan mangkono, para ahli kasebut duwe tanggung jawab kanggo ngerti lan tumindak:

  • Sinau komposisi internal lan eksternal bumi.
  • Sinau distribusi lempeng tektonik.
  • Dheweke nyelidiki iklim kepungkur.
  • Dheweke nyelidiki ekstraksi mineral.
  • Eksplorasi minyak lan gas lan riset sumber daya banyu.
  • Padha nyegah bencana alam.

Penting kanggo nemtokake apa ahli geologi lan apa sing ditindakake, saliyane kanggo kegiatan kasebut, para ahli ing lapangan wis nemtokake. panyebab lindhu, jaman es, evolusi urip, lan teknik sing diidentifikasi kanggo nyegah polusi banyu soko njero lemah, ekstraksi lenga Akeh teori, kayata teknologi anyar lan carane nyegah longsor, wis dileksanakake lan entuk asil sing apik.

pentinge ahli geologi

Ana akeh cabang geologi, nanging kabeh fokus ing salah siji cara utawa liyane ing konservasi lan sinau saka planet. Ayo goleki cabang sing paling penting kanggo ngerti apa ahli geologi lan apa sing ditindakake:

Ingeniería Geologica

Saka geoengineering, desain bangunan lan konstruksi kanggo riset terapan kanggo njaga keseimbangan lingkungan, konservasi lemah, nyegah deforestasi, etc., kanggo nindakake proyek adhedhasar ngindhari dampak alam.

Geologi Lingkungan

Ngatasi masalah lingkungan minangka bagean saka ahli geologi lan pakaryane. Saka geologi lingkungan, sinau lan kontrol kangelan ing banyu, tanah, kéwan, tetanduran, aktivitas manungsa lan pangolahan alam.

Geokimia

Apa ahli geologi lan karyane ing geokimia ana hubungane karo studi lan komposisi watu lan cairan. Kajaba iku, analisa pangolahan kimia sing dumadi ing njero bumi lan lapisan njaba.

geomorfologi

Sinau babagan owah-owahan ing lumahing bumi sing disebabake dening reaksi kimia sing beda, evolusi lan macem-macem proses minangka bagean saka kegiatan profesional kasebut.

Geofisika

Apa ahli geologi lan tugase sinau geofisika, kalebu nganalisa lindhu, efek gravitasi, geomagnetisme, lsp. Apa sing ditindakake para ahli geofisika yaiku nggoleki celengan mineral lan minyak.

Hidrogeologi

Cabang iki nyinaoni banyu lemah lan banyu lumahing, prilaku ing pengaruh alam, massa lan gerakane.

Oseanografi

Ana spesialis ing bidang oseanografi ing lapangan, nggarap studi dasar laut, kimia samudra, oseanografi meteorologi, lan owah-owahan iklim, uga sinau babagan ombak lan arus. Ahli geologi laut kalebu disiplin iki.

paleontologi lan fosil

Ahli geologi paleontologi nyinaoni fosil, saka mikroba nganti dinosaurus.

Sedimentologi

Sinau babagan endapan Bumi, kepriye diklompokake, dicampur lan kepriye dadi watu sedimen uga dadi bagian saka pakaryan kasebut.

Seismologi

Lindhu, sumber sing dikontrol utawa bledosan ditliti liwat seismologi lan migunani banget kanggo prédhiksi lindhu sing mbebayani, pemetaan interior planet lan njelajah sumber daya.

Geologi struktural

Sinau babagan deformasi watu, tektonik lempeng, lan deformasi fault minangka bagean saka pakaryan ahli geologi struktural.

Tenaga lan ahli geologi sing ora konvensional ing mangsa ngarep

Apa geologi lan apa sing ditindakake uga cocog karo sinau energi terestrial, energi panas bumi, energi angin lan energi pasang surut. Iki minangka lapangan sing tuwuh sing nyengkuyung proyek sing penting banget kanggo konservasi planet.

Vulkanologi lan gunung geni

Sinau gunung geni, tatanan, lokasi, lan prédhiksi letusan minangka salah sawijining perkara sing ditindakake para ahli geologi, lan uga nyinaoni watu sing diasilake saka macem-macem jinis letusan lan letusan alam.

Umumé, geologi misale jek nyemplungaken dhewe ing akeh lapangan ilmu lan riset, lenga, batu bara, gas alam, panas bumi, pertambangan utawa pertambangan, tata guna tanah, logam, tetanèn, iki mung sawetara saka disiplin sing nemtokake apa geologist ora.

Panliten sing ditindakake dening para ahli kasebut nduweni kemampuan kanggo nyuda dampak utawa karusakan sing disebabake dening bencana alam lan risiko sing bisa diprediksi kanthi pas wektune. Ora ana sangsi manawa iki minangka karir sing bermanfaat, lan kawruh babagan planet kita sing ayu amarga riset sing jero.

geologi lan ciri-cirine

Minangka kanggo gaji ahli geologi, iku bakal gumantung ing kawruh lan pengalaman, ing pangertèn iki, income kira-kira ing ngisor iki:

  • Profesional geologi kanthi pengalaman kurang saka 1 taun entuk gaji taunan $48,769.
  • Yen wektu sampeyan ing pasar kerja antarane 1 lan 4 taun, gaji rata-rata ahli geologi yaiku $53,093 saben taun.
  • Antarane 5 lan 9 taun pengalaman, sampeyan bakal entuk kira-kira $65,720 saben taun.
  • Yen ahli geologi luwih saka 10 taun nanging kurang saka 20, gaji taunan bakal $78.820.
  • Yen sampeyan duwe pengalaman luwih saka 20 taun, gaji taunan sampeyan bakal udakara $97.426.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan apa sing ditindakake ahli geologi lan apa pentinge.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.