Apa sing diarani hidrometeor lan apa jinis utamane?

Wedhok

Apa sampeyan nate mikir apa hidrometeor? Ing kene sampeyan duwe wangsulan: fenomena iki minangka koleksi partikel banyu, cair utawa padhet sing ana ing swasana. Partikel kasebut bisa tetep ditanggepi, disimpen ing obyek ing swasana bebas, utawa tiba saka swasana nganti tekan permukaan bumi.

Antarane sing utama yaiku nyorot udan, kabut, kabut utawa beku. Ayo ngerti jinis utama sing ana lan kepiye ciri khas kasebut.

Hydrometeors dilereni soko tugas ing atmosfer

Yaiku jinis-jinis sing digawe saka partikel banyu utawa es sing cilik banget sing digantung ing swasana.

  • Kabut: digawe saka tetes banyu cilik banget sing bisa dideleng karo mripat tanpa wuda. Tetes kasebut nyuda visibilitas horisontal ing ngisor 1km. Kabut bisa ringkih yen dideleng ing jarak antarane 500 lan 1000m, moderat yen jarake antara 50 lan 500m, lan kandhel nalika visibilitas kurang saka 50m.
  • Kabut: Kaya kabut, digawe saka tetes banyu sing cilik banget, nanging ing mikroskopik kaya ngono. Nyuda visibilitas antarane 1 lan 10km kanthi asor relatif 80%.

Hidrometor sing disimpen ing obyek ing atmosfer

Kedadeyan kasebut nalika uap banyu ing atmosfer kondensasi ing obyek ing lemah.

  • Frost: Ana nalika kristal es disimpen ing obyek, kanthi suhu cedhak 0 derajat.
  • Frost: Nalika kelembapan lemah beku, lapisan es sing lunyu banget, yaiku nalika kita ujar manawa ana es.
  • Kabut beku: Kedadeyan ing wilayah sing ana pedhut lan angin rada ngesel. Tetesan banyu beku nalika kontak karo lemah.

Hydrometeors tiba saka swasana

Iki sing dingerteni kanthi jeneng presipitasi. Partikel kasebut cair utawa padhet sing tiba saka mega.

  • Udan: Yaiku partikel banyu sing cair kanthi diameter luwih saka 0,5 milimeter.
  • Nevada: Iki digawe saka kristal-kristal es sing tiba saka mega udan.
  • Sugeng: Udan iki arupa partikel es kanthi diameter antara 5 lan 50 milimeter.

Udan ing jendhela

Apa sampeyan wis kepincut?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.