Apa Laut Mati bisa disimpen saka ngilang?

salinitas segara mati sing dhuwur

Amarga pemanasan global lan paningkatan suhu global, Segara Mati ngalami owah-owahan drastis sajrone puluhan taun kepungkur. Ing taun 1983 spa dibukak ing pantai Laut Mati ing endi para tamu bisa ninggalake gedhong kasebut lan tekan banyu kanthi mlaku. Dina iki gambare beda. Kanggo njaluk saka spa menyang banyu, dheweke kudu nginstal sepur sing trek siji rong kilometer tekan tlaga kasebut.

Apa Segara Mati bisa disimpen saka efek perubahan iklim sing parah?

Segara sing wis mati

kahanan garing ing segara sing mati

Segara Mati minangka papan sing paling jero ing permukaan bumi (dudu samodra) - 430 meter ing sangisoré segara - nanging volume banyu terus mudhun. Watesan karo Yordania ing sisih wetan lan Israel lan Tepi Kulon ing sisih kulon, segara kasebut sejatine minangka tlaga. Tingkat banyu mesthi fluktuasi. Sejarah ujar malah tambah jero udakara 10.000 taun kepungkur. Nanging saiki, suhu global saya mundhak, nalika mangsa garing lan banyu mudhun kanthi tingkat sing saya parah.

Segara Mati duwe keanekaragaman hayati sing ndhukung lan wis ngalami pengaruh mundur banyu (sing mudhun udakara sak meter saben taun). Para lingkungan lan ilmuwan kuwatir manawa danau kasebut bisa ilang kabeh yen ora ana sing nyegah supaya ora terus. Sanajan mung bakteri sing bisa bertahan saka kadar uyah ing Laut Mati, tlaga kasebut ndhukung satwa ing lingkungane.

Flora lan fauna sing njaga tlaga kasebut

segara sing mati duwe sithik banyu

Dianggep keajaiban alam, tlaga kasebut duwe jeneng kasunyatan manawa mung bakteri lan sawetara jamur mikroba sing bisa ngenggoni, amarga banyune udakara meh sepuluh kali luwih asin tinimbang segara normal. Nanging, akeh tanduran lan kewan, kalebu mamalia kaya wedhus gunung lan macan tutul, gumantung karo oase, sing ngubengi tlaga kasebut.

Panalitiyan lan ahli lingkungan ngelingake manawa level segara terus mudhun, wilayah lan kahanan sing saya garing bakal duweni pengaruh marang akeh manuk migrasi, sing saben taun mandheg kanggo entuk manfaat saka iklim sedheng.

Sapa sing tanggung jawab kanggo bencana iki?

perubahan iklim lan tumindak manungsa ngancurake segara sing mati

Kita ndeleng kekurangan kualitas lan jumlah banyu ing Segara Mati, nanging sapa sing dadi sebab kabeh iki? Para ahli negesake manawa perubahan iklim duwe peranan penting, amarga amarga kenaikan suhu global, tingkat penguapan mundhak lan mangsa garing saya suwe. Nanging, perubahan iklim ora dadi sebab utama iki. Yaiku kegiyatan manungsa.

Amarga ora duwe data sing jelas banget babagan pangowahan iklim tumrap tingkat penguapan lan rezim udan, jelas variabel kasebut Sing paling akeh kena pengaruh mudhun ing segara yaiku konsumsi banyu ngombe ing Israel, Yordania lan Suriah.

Yordania sing saiki kuwat yaiku kali utama sing nyedhiyakake wilayah kasebut lan uga Segara Mati. Asal-usul kasebut minangka salah sawijining jalur banyu gedhe ing jagad iki, lan penting kanggo wates ing Timur Tengah. Nanging, bendungan, pipa, lan stasiun pompa gedhe sing dibangun kanggo ngalihake banyu ngombe, nggawe kali dadi got ing papan-papan. Saka 1,3 yuta meter kubik sing diangkut Yordania menyang Segara Mati, mung 5% tekan tlaga kasebut.

Masalah banyu ing Timur Tengah

bisa pindhah saka Segara Abang menyang Segara Mati

Utamane ing Yordania, salah sawijining wilayah paling garing ing planet iki, akses menyang banyu resik minangka salah sawijining sebab utama konflik kasebut. Segara Mati mbayar kekurangan banyu ing wilayah kasebut. Kajaba iku, masarakat sing manggen ing tlaga kasebut uga ngrasakake pengaruh ekonomi saka Laut Mati. Akeh perusahaan ing wilayah kasebut gumantung langsung, amarga sugih ing mineral, lan kautaman terapeutik sing legendaris.

Industri uga ngekstrak mineral saka tlaga lan dadi bisnis angel. Solusi kanggo masalah gedhe iki bisa uga yaiku nggawe kanal sing ngeterake banyu saka Segara Abang menyang Segara Mati, kanthi cara iki nyuda level bisa mandheg.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.