Apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo bumi?

Sampeyan bisa nindakake akeh perkara kanggo ngurus Bumi

Mesthi sampeyan wis ngerti babagan perubahan iklim lan kepiye konsentrasi gas kayata karbon dioksida utawa ozon nyebabake ketidakseimbangan alam sing ana ing atmosfer. Uga, Masalahe disebabake dening manungsa, nanging uga dheweke sing bisa nindakake akeh tumindak kanggo ngatasi efek sing wis dialami.

Akeh keraguan sing bakal muncul nalika mutusake apa-apa, yaiku nalika pengin ngupayakake supaya bisa entuk dunya sing luwih resik, nanging kabeh bakal nemokake wangsulan ing kene, ing artikel iki kanthi irah-irahan Apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo tanah kasebut. Amarga ya, siji wong bisa nindakake akeh perkara. 😉

Ing omah

Ayo diwiwiti kanthi ndeleng apa sing bisa ditindakake ing omah, omah, apartemen, chalet, apa wae.

Pateni lampune

Pateni lampu nalika sampeyan ora nggunakake

Sawetara wong cenderung ora bakal mati lampu nalika metu saka ruangan, sing ora mung nambah tagihan listrik nanging uga energi sing dibutuhake kanggo ngasilake. Luwih, Sanajan listrik ora ngregeti nalika nggunakake, listrik nalika ngasilake.

Kanggo menehi ide, miturut Observatorium Listrik WWF-Spanyol saben kilowatt ngira produksi:

  • 178 gram karbon dioksida
  • 0,387 gram belerang dioksida
  • 0,271 gram nitrogen oksida
  • 0,00227 cm3 sampah radioaktif tingkat sedheng lan sedheng
  • 0,277mg sampah radioaktif tingkat dhuwur

Amarga iku, disaranake banget kanggo mateni lampu lan uga nggunakake lampu sing ngirit energi.

Tutup tunyuk

Tutup tunyuk kanggo nyuda panggunaan banyu

Banyu minangka komoditas sing larang regane. Ing wilayah sing udan deres utawa asring banget, ana cenderung ora ngrawat kanthi praktis amarga masarakat ngerti manawa bakal nandhang ... Enteni, mesthi? Dadi, bakal gumantung kepiye kahanane.

Sing bisa dakkandhani, amarga wis urip luwih saka sepisan, yaiku ing wilayah sing ngalami masalah kekeringan, pasokan dipotong. Iki tegese ana dina nalika sampeyan kudu bisa ngumbah piring, sandhangan utawa malah adus. Dadi, yen sampeyan ora nggunakake banyu, mateni tap ... kanggo sampeyan, kanggo kabeh wong.

Mbukak jendhela

Mbukak jendhela kanggo hawa

Kita kabeh ngerti kepenak banget karo kondhisi udhara ing mangsa panas. Nanging yen bisa, luwih becik dibukak jendhela supaya hawa saka njaba. Kanthi cara iki, omah biasane wis seger.

Nyuda daging

Ngasilake sekilo daging akeh polusi ing planet iki

Sektor ternak luwih akeh polusi 18% tinimbang sektor transportasiNanging kita ora bisa lali yen iki minangka salah sawijining planet paling ngrusak. Lan kanggo nyedhiyakake panganan sing cukup kanggo pedunung sing saya akeh, peternakan digawe ing alas sing biasane ana alas, banyune lan swasana reget, lan sajrone proses kasebut, pirang-pirang mayuta-yuta dikurung bisa urip pager cilik.

Kosok baline, tanduran sing tuwuh ora mung gampang, nanging ora polute; Lan yen asale saka pertanian organik, mula ora bakal ngrusak lingkungane.

Luar negeri

Sawise metu saka omah, kita bisa terus ngrampungake planet iki yen ngganti adat istiadat:

Gunakake transportasi umum

Nggunakake transportasi umum mbantu ngatasi Bumi

Saya akeh mobil sing nyopir ing dalan. Mung ing Spanyol kira-kira ana 30 juta sirkulasi. Apa sampeyan ngerti manawa kendaraan iki ngasilake 18% karbon dioksida ing saindenging jagad? Yen nggunakake transportasi umum sok-sok, utawa paling ora nuduhake mobil, bisa nyuda persentase kasebut.

Tandur wit

Yen sampeyan duwe kesempatan, tandur wit kanggo nambah kualitas udara

Utawa loro, utawa telu, utawa ... Wit minangka paru-paru gedhe sing ana ing kutha lan kutha. Liwat godhong, dheweke nyerep karbon dioksida lan ngusir oksigen sajrone fotosintesis, lan uga ngusir banyu kanthi bentuk uap kanthi ambegan. Kabeh mau mbantu kita ambegan hawa ... lan uga resik.

Dadi, yen sampeyan duwe kebon, nyaranake sampeyan nandur wit, lan yen ora duwe, sukarela nandur ing kutha utawa kutha sampeyan. Aku dakkandhani yen pengalamane wis kesel nanging maringi hadiah 🙂.

Aja ngrokok

Rokok ngrusak kesehatan sampeyan lan planet iki

Ya, wong sing ora ngrokok ngandhani (luwih becik, perokok pasif), nanging sejatine asap rokok ora mung ngemot udakara XNUMX zat karsinogenik, nanging akeh zat kasebut minangka polutan. Salah sawijining cara kanggo mbantu planet iki yaiku ora ngrokok.

Pikirake, ing Spanyol udakara 89 yuta rokok dikonsumsi saben dina. Iki saben taun, udakara 32.455 yuta saringan ngeculake agen beracun menyang atmosfer rereged ing lemah, wilayah ijo lan udhara sing kita sedhot.

Kumpulake sampah (plastik, kaca ...) lan daur ulang

Gunakake sampah daur ulang: ngurus planet iki

Aku ngerti banget, ing saben kutha lan kutha ana buruh sing pancen janjine ngresiki lurung-lurung, nanging kita ora bisa nglalekake manawa ana akeh wong sing ora peduli babar pisan nalika ninggalake sampah. Nanging, regane ora ana sing njupuk kaleng, kayata, lan mbuwang menyang tong sampah daur ulang.

Kanthi sethithik banget kita bisa nindakake akeh perkara. 😉

Lan kanthi iki kita mungkasi. Apa sampeyan ngerti manawa akeh perkara sing bisa ditindakake kanggo ngurus Bumi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rodrigo ngandika

    Good evening,

    Aku maca kabeh artikel sing wis ditulis lan… Aku seneng !! Gampang diwaca lan sampeyan bisa sinau akeh.

    Kita bisa ningkatake kualitas urip lan planet, diwiwiti kanthi pangowahan cilik, sing kudu nambah dhukungan saka wong kayata institusi, lokal lan internasional.

    Muga-muga kita bisa ngganti planet iki kanthi tepat wektu.