Cara ngantisipasi udan saka polah kewan

manuk ing langit kanthi udan

Sampeyan bakal kerep ngrungokake cara sing misuwur banget ing antarane masarakat babagan cara ngantisipasi udan, kayata ambune ora enak, jedhing dhewe (sanajan masalah kasebut bisa uga amarga kahanan liyane), lan uga sawetara sing kaya komentar sing saiki bisa dikomentari, sing yaiku mabur cenderung tetep luwih angel lan angel dibuwang. Ora, dudu dheweke rumangsa dhewekan lan dumadakan ngrasakake daya tarik fatal tumrap kita, kabeh mau ana panjelasane.

Akeh kewan sing nggawe naluri kanggo udan, utamane badai bisa kompromi cukup. Kanggo iku, kita bakal mriksa lan njlentrehake ilmu sing wicaksana sing wis sinau akeh petani amarga kudu nyedhaki fenomena meteorologi iki, babagan prilaku sing beda karo kewan tartamtu: 

ngombe banyu ngombe

Tawon

Nalika ngadhepi udan lan adhem, dheweke ora bisa pindhah. Amarga iku, aku dadi luwih dhisik. Sarang sarang, ing njero lingkungan kudu garing lan suhu rata-rata udakara 36ºC, minangka papan perlindungan sing cocog kanggo udan.

Soko penting kanggo ngomong babagan lebah, kayata serangga ing kegiyatan sing paling gedhe (ya, sampeyan entuk, mabur!). Ing kasus tawon jelas, kesusu bali menyang honeycomb, semut bali menyang njerone lsp. Kabeh rame-rame iki ora dingerteni dening sawetara predator.

Manuk serangga

Ora ana wektu sing luwih apik kanggo ndeleng dheweke mabur luwih saka biasane tinimbang sawetara jam sadurunge badai. Yen ana sing maca duwe kesempatan ndeleng, deleng jinis manuk sing mabur. Biasane cukup ing level lemah, nalika Dheweke mburu serangga sing ora gelem klelep banyu utawa ora bisa mabur luwih dhuwur. Manuk-manuk iki, kaya "flycatcher", biasane ilang nalika sadurunge udan, amarga dheweke uga bisa ngungsi.

Sawise sampeyan sinau nggunakake teknik sing apik banget iki, amarga visuale lan logis sing padha karo sawetara wong sing wis ngerteni, sampeyan bisa ngarep-arep udan tanpa kakehan masalah. Nanging ora kabeh serangga hustle amarga padha.

Mabur

Sanajan kayane ora kayane, mabur iku abot banget. Ing wektu asor banget, saben tutup luwih angel ditindakake. Amarga alasan iki, gampang mbingungake nalika "lagi abot" karo "bakal udan." Mungkin mung kita duwe indeks asor sing dhuwur banget. Nalika dheweke bali "Heavy" saka udanBiasane amarga tekanan sithik udhara sadurunge udan. Ing kahanan kasebut, hawa kurang saka udhara kurang saka biasa, lan mulane ndadekake dheweke mabur kurang.

Dadi puncak saka sing abot yaiku tekanan udhara sing sithik, ditambah hawa sing lembab. Dheweke uga ngisi ulang swiwi hygroscopic, sing ndadekake luwih abot tinimbang normal, malah kanggo awake dhewe.

Kodhok ing antarane lili banyu kanthi udan

Kodhok

Kita kabeh wis nate krungu kodhok mbelok kakehan, nanging kepiye croaking tartamtu sing digawe sadurunge badai? Banjur nggawe swara sing aneh banget lan beda karo sing biasa, yaiku cara kanggo menehi tandha waspada. Yen Kajaba iku, cengkereman banter, iki tegese tegese badai. Kanggo ngrungokake cengkraman sing banter, terus wae, amarga badai sing kuwat tinimbang biasane bisa kedadeyan.

Sapi

Yen sampeyan ana ing lapangan, tanpa payung, ana sapi lan sampeyan weruh kabeh lagi lungguh, peringatan dhisik, bisa udan. Yen sampeyan ora duwe payung, tetep waspada kanggo pratandha sing wis kasebut ing ndhuwur. Nanging yen sampeyan uga ndeleng kabeh padha nyusun siji ing sisih lapanganYa, kemungkinan udan saya mundhak akeh, tetep waspada yen sampeyan ora ngelingi prekara liya.

Ramalan wedhus

Wedhus ing lembah

Pungkasane, aku pengin nyritakake babagan spesies kewan sing ora bisa ditemokake ing kene, nanging kepengin banget ngerti. Ana sawijining kutha ing Amerika ing endi saluran radio ujar manawa bisa ngramal udan lan yen bakal tiba akeh utawa sithik gumantung karo wedhus sing manggon ing kana.

Katon yen wedhus ana ing pucuk gunung, ora ana bebaya udan. Yen dheweke weruh yen wedhus wis mudhun setengah bukit, mula bakal udan, nanging ora kakehan. Nanging, jarene yen udan deres banget, kabeh wedhus mudhun menyang lembah kanggo nyegah awake dhewe.

Adaptasi sing ditawakake akeh kewan udane ora mung gumun. Iki minangka perkara sing nggawe kita bingung nalika ngadhepi mokal ngembangake naluri utawa kapasitas kasebut. Kita ngajak kita mikir apa kita ngerti babagan kita, kaya sing kita ngontrol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.