Yen ora mandheg anget global, bakal ana 60 ewu wong sing durung wayahe mati ing taun 2030

Asap liwat Barcelona

Pemanasan global minangka ancaman paling gedhe sing kita adhepi. Yen kita ora ngatasi kanthi njupuk langkah sing efektif banget kanggo mungkasi, ing taun 2030 bisa uga ana 60 ewu wong sing durung diwasa, lan ing taun 2100 udakara 260 ewu, miturut panliten sing diterbitake ing jurnal 'Perubahan Iklim Alam'.

Lan, amarga perubahan iklim mengaruhi konsentrasi polutan atmosfer, kesehatan manungsa bisa uga ringkih nganti nyawa dhewe bakal diancam.

Suhu sing luwih dhuwur akselerasi reaksi kimia sing nggawe polutan udara, kayata ozon lan partikel alus, sing mengaruhi populasi. Kajaba iku, papan sing kurang udan uga bisa duwe polusi luwih akeh, amarga hawane saya owah sithik amarga ora ana udan, uga amarga kobongan saya akeh.

Kanggo nggayuh kesimpulan kasebut, para peneliti nggunakake seri model iklim global kanggo nemtokake jumlah kematian prematur sing bakal kedadeyan amarga ozon lan partikel ing taun 2030 lan 2100. Banjur asil kasebut ditrapake kanthi spatial kanggo populasi donya. nganggep tuwuhing populasi lan pangowahan sing ana gandhengane karo polusi udara sing diarepake.

Asap ing China

Isih, dheweke isih bisa ngerti amarga global saya anget, jumlah kematian prematur sing ana gandhengane karo polusi bakal nambah ing saindenging jagad, kajaba ing Afrika. Kasunyatane, lima saka wolung model sing digunakake ramalan bakal ana kematian sing durung suwe ing taun 2030, lan pitung model anyar ing taun 2100.

Yen ngelingi iki, kita bakal ngerti yen penting banget tumindak saiki nglawan pemanasan global, amarga iku siji-sijine cara supaya ora akeh wong sing tiwas. Kajaba iku, kesehatan bisa kena badai parah, panyebaran penyakit, lan owah-owahan stres panas.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.