Stasiun Luar Angkasa Internasional

astronautas

La Stasiun Luar Angkasa Internasionall (ISS) minangka pusat riset lan laboratorium interpretasi spasial ing ngendi sawetara asosiasi internasional kerja sama lan beroperasi. Direksi yaiku lembaga antariksa Amerika, Rusia, Eropa, Jepang lan Kanada, nanging nglumpukake kru saka macem-macem bangsa lan spesialisasi kanggo ngatur lan ngoperasikake hardware sing kasedhiya.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Stasiun Angkasa Internasional lan pentinge.

Stasiun Luar Angkasa Internasional

stasiun satelit

Kru iki nangani tugas operasi sing rumit fasilitas konstruksi, fasilitas pangolahan lan dhukungan peluncuran, ngoperasikake macem-macem kendaraan peluncuran, nindakake riset, lan nyepetake fasilitas teknologi lan komunikasi.

Majelis Stasiun Luar Angkasa Internasional diwiwiti kanthi diluncurake modul kontrol Zarya Rusia tanggal 20 November 1998, disambung menyang hub Unity sing dibangun ing AS sasi mengko, nanging terus diadaptasi lan ditambahi kaya sing dibutuhake. Ing pertengahan 2000, modul Zvezda digawe Rusia ditambahake, lan ing November taun sing padha, klompok penduduk pisanan teka, kalebu insinyur aeroangkasa Amerika William Shepard lan insinyur mekanik Rusia Sergey Krikalev lan Kolonel Yurigi Cenko. Angkatan Udara Rusia. Wiwit iku, stasiun ruang angkasa sibuk.

Iki minangka stasiun ruang angkasa paling gedhe sing wis dibangun lan terus dirakit ing orbit. Nalika ekspansi iki rampung, obyek kasebut bakal dadi obyek paling padhang katelu ing langit sawise Srengenge lan Rembulan.

Wiwit taun 2000, astronot sing teka ing Stasiun Luar Angkasa Internasional wis muter kira-kira saben nem sasi. Dheweke teka nganggo pesawat ulang-alik saka Amerika Serikat lan Rusia, bebarengan karo pasokan kaslametan. Soyuz lan Progress minangka salah sawijining kapal Rusia sing paling akeh digunakake kanggo tujuan kasebut.

Komponen saka Stasiun Luar Angkasa Internasional

Stasiun Luar Angkasa internasional

Komponen stasiun ruang angkasa ora gampang digawe. Iku powered by solar panels lan digawe adhem dening sirkuit sing dissipates panas saka modul, spasi ngendi kru urip lan karya. Ing wayah awan, suhu tekan 200ºC, nalika ing wayah wengi mudhun nganti -200ºC. Kanggo iki, suhu kudu dikontrol kanthi bener.

Trusses digunakake kanggo ndhukung panel solar lan heat sinks, lan modul shaped kaya lodhong utawa bal disambungake dening "simpul". Sawetara modul utama yaiku Zarya, Unity, Zvezda lan Solar Array.

Sawetara lembaga antariksa wis ngrancang senjata robot kanggo maneuver lan mindhah muatan cilik, uga mriksa, nginstal, lan ngganti panel surya. Sing paling misuwur yaiku telemanipulator stasiun ruang angkasa sing dikembangake dening tim Kanada, sing stands metu kanggo ukuran 17-meter-dawa. Nduwe 7 sendi motor lan bisa nanggung beban sing luwih abot tinimbang biasane kaya lengen manungsa (pundak, sikut, bangkekan lan driji).

Logam sing digunakake ing saindhenging struktur stasiun ruang angkasa tahan kanggo korosi, panas lan radiasi surya, saengga ora sakabehe anyar lan ora ngetokake gas beracun nalika kontak karo unsur ruang.

Sisih njaba stasiun ruang angkasa nduweni proteksi khusus marang tabrakan cilik obyek ruang angkasa, kayata mikrometeorit lan lebu. Micrometeorite minangka watu cilik, biasane kurang saka gram, sing katon ora mbebayani. Nanging, amarga kacepetan, bisa banget ngrusak struktur tanpa perlindungan iki. Kajaba iku, jendhela duwe proteksi anti-kejut amarga digawe saka 4 lapisan kaca sing kandel 3 cm.

Nalika rampung, ISS bakal duwe bobot total udakara 420.000 kilogram lan dawane 74 meter.

Ngendi iku?

urip ing stasiun ruang angkasa internasional

Pusat riset dumunung 370-460 kilometer ing sadhuwure permukaan (kira-kira jarak antarane Washington DC lan New York) lan lelungan kanthi kacepetan 27.600 km/jam. Iki tegese stasiun ruang angkasa ngubengi Bumi saben 90-92 menit, mula awak kapal ngalami 16 sunrise lan sunset saben dina.

Stasiun ruang angkasa ngorbit Bumi kanthi miring 51,6 derajat., ngidini kanggo nutupi nganti 90 persen saka wilayah pedunung. Amarga dhuwure ora dhuwur banget, mula bisa dideleng saka lemah kanthi mripat langsung. Ing web http://m.esa.int sampeyan bisa ngetutake rute kasebut kanthi nyata kanggo ndeleng manawa cedhak karo wilayah kita. Saben 3 dina liwat panggonan sing padha.

urip stasiun

Mesthekake kru saka wiwitan nganti rampung dudu tugas sing gampang amarga ana akeh risiko saka lelungan ruang angkasa menyang kahanan kesehatan sawise mbuwang wektu ing angkasa. Nanging, owah-owahan bisa mbantu para astronot ngindhari risiko sing luwih gedhe.

Contone, kekurangan gravitasi mengaruhi otot, balung lan sistem sirkulasi, alesan kenapa anggota awak kudu olahraga kanggo 2 jam dina. Latihan kalebu obahe sikil kaya mancal, gerakan lengen kaya bench press, uga deadlift, squats lan liya-liyane. Peralatan sing digunakake wis dicocogake kanthi lengkap karo kondisi ruang, amarga kudu dieling-eling yen bobot ing ruang beda karo bobot ing Bumi.

Perlu sawetara dina adaptasi kanggo turu sing apik. Iki penting supaya anggota kru duwe perhatian sing tepat kanggo tumindak lan nggawe keputusan. Astronot cenderung turu ing antarane enem nganti enem setengah jam rata-rata, lan bakal disambungake menyang obyek sing ora apung.

Astronot nyikat untu, ngumbah rambute lan menyang jedhing kaya wong liya, nanging ora gampang kaya ing omah. Kabersihan dental sing apik diwiwiti kanthi sikat biasa, nanging amarga ora ana sink, residu ora bisa dimuntahake, mula sawetara wong milih ngulu utawa dibuwang nganggo andhuk. Andhuk terus diganti lan digawe saka bahan sing tipis nanging nyerep.

Sampo sing digunakake ora perlu dibilas, lan banyu sing digunakake kanggo awak diresiki nganggo andhuk amarga kekurangan gravitasi nyebabake cairan kasebut nempel ing kulit kanthi bentuk gelembung tinimbang tiba ing lemah. Kanggo nyukupi kabutuhan fisiologis, dheweke nggunakake corong khusus sing disambungake menyang penggemar nyedhot.

Diet sing ditindakake khusus, dheweke ora seneng kaya ing Bumi, amarga ing kasus kasebut, langit-langit dadi luwih cilik, lan dikemas kanthi cara liya.

Iku ora kabeh karya ing stasiun ruang angkasa. Sawetara wong ngerti yen astronot uga duwe sawetara kegiatan kanggo nyegah bosen lan stres. Mbok menawa ndeleng metu saka jendhela lan ndeleng bumi wis cukup, minangka sawetara wong, nanging 6 sasi iku wektu dawa. Dheweke bisa nonton film, ngrungokake musik, maca, main kertu lan komunikasi karo wong sing ditresnani. Kontrol pikiran sing dibutuhake supaya bisa suwe ing stasiun ruang angkasa minangka aspek liya saka astronot.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan stasiun ruang angkasa internasional lan karakteristike.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.