Rak es Larsen C ing Antartika rusak

Platform Larsen C

Gambar - NASA

Nalika lagi komentar saiki ing blog, cair kasebut ninggalake bawana Antartika tanpa es. Ing rong dina pungkasan, apa sing wis diarani gunung es paling gedhe ing donya: ing Larsen C.

Bobote triliun ton, kabeh mripat wis suwe saya suwe mandheg. Lan, apa sing bakal kedadeyan saiki? Saiki, Antartika ora bakal katon padha; ora muspra, wis ilang luwih saka 12% wilayah es kasebut.

Gunung es gedhe banget, sanajan wis suwe ngambang, ora bakal menehi pengaruh langsung ing permukaan segara; Saiki para ilmuwan kuwatir amarga nemokake yen tutup es Antartika luwih stabil tinimbang sadurunge retak diwiwiti, tegese gunung es anyar bisa wujud ing jangka cendhak utawa medium.

Pelanggaran Larsen C wis suwe diteliti, amarga platform Larsen A ambruk ing taun 1995, lan ing taun 2002 Larsen B. Sajrone taun iki, 2017, saka Januari nganti Juni dawane retakan Larsen C mundhak luwih saka 200km. Iki gabung menyang benua kasebut kanthi garis es sing amba 4,5 km, nganti pungkasane, antarane 10 lan 12 Juli, retak kabeh.

Platform Larsen C

Gambar - Businessinsider.com

Ora dingerteni apa sing bakal kedadeyan wiwit saiki; Umume, gunung es kasebut bakal dadi pirang-pirang fragmen sing pungkasane bisa mengaruhi permukaan laut. Nanging, sing paling kuwatir yaiku yen suhu rata-rata global terus mundhak, Antartika bisa entek es.

Kita duwe panemune sedhih iki kanggo satelit Sentinel-1 saka Badan Antariksa Eropa, sing digunakake kanggo ngawasi pangembangan fisur Larsen C ing taun pungkasan, lan kanggo satelit Aqua MODIS lan instrumen Suomi VIRS, kalorone saka NASA.

Kanggo informasi luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.