Foto: Iki katon kaya jagad sajrone »Jam Bumi»

Bumi Jam

Setu kepungkur, 25 Maret, duwe jam sing spesial: wiwit jam 20.30:21.30 nganti XNUMX:XNUMX ing saben negara lampu dipateni kanggo nambah kesadharan babagan perubahan iklim. Minangka Jam Bumi, udakara 60 menit sing mesthi ana, saben dina, nalika tekan ing papan sing lagi entek nalika ngoleksi.

Nanging kita ora bakal ngomong babagan perkara sing sedhih, nanging babagan foto-foto apik sing ditinggalake dheweke tanggal 25 Maret 2017. Kaya ngono jagad iki katon.

Kuil Wat Arun ing Bangkok

Kuil Wat Arun ing Bangkok. Gambar - Ambito.com

Meh 7000 kutha saka luwih saka 150 negara melu »Jam Bumi», acara sing diatur World Wide Fund for Nature (WWF) sajrone 10 taun. Acara kasebut pancen sederhana: kalebu mateni lampu nganti pirang-pirang jam, nanging yen mayuta-yuta wong nindakake kanthi tepat, asile bisa dadi spektakuler. Kaya sing wis.

Brasil, Bangkok, Madrid, Bilbao, lan liya-liyane akeh sing pengin melu acara hebat iki sing wis janji bakal sejarah, amarga wektu iki, lan kaya biasane, atusan bangunan lambang wis ditambahake ing dhaptar dheweke lagi peteng sajam, kaya Kremlin Moskow.

Sydney sajrone Bumi Jam

Sydney (Australia). Gambar - David Gray 

Sing pertama ngrayakake yaiku wong Australia, sing dheweke nutup Jembatan Harbour lan Gedung Opera Sydney, kutha sing diwiwiti inisiatif iki ing taun 2007. Nalika semana wis partisipasi saka udakara 2000 bisnis lan 2,2 yuta wong, nanging ing taun candhake ana 50 yuta peserta saka 35 negara.

Menara Tokyo, Jepang

Menara Tokyo (Jepang). Gambar - Issei Kato

Ing Asia, dheweke uga pengin menehi wedhi. Ing Jepang, Menara Tokyo katon kaya iki wiwit jam 20.30 nganti 21.30 wengilan Ing ibukota Thailand Bangkok, candhi Wat Arun sing apik kasebut nampilake kaendahane nalika wengi dina Setu.

Madrid sajrone Bumi Jam

La Cibeles lan La Puerta de Alcalá ing Madrid. Gambar - Victor Lerena

Spanyol uga ora pengin ditinggalake. Madrid gabung karo inisiatif kasebut kanthi mateni La Cibeles lan Puerta de Alcalá; nalika Bilbao mateni teater Arriaga:

Bilbao

Teater Arriaga, ing Bilbao. Gambar - Miguel Toña

Lan sampeyan, apa sampeyan mateni lampu kasebut? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.