Penyu ijo Australia mbebayani amarga ana perubahan iklim

Penyu ijo Australia

Kura-kura minangka amfibi grapyak sing gumantung ing segara, ora mung kanggo golek panganan nanging uga kanggo multiply. Nanging, sawijining panaliten saka WWF wis ngandharake paningkatan suhu samodra sing ngalami sisih Lor Pulo Alangi Besar ing wétan Australia nyumbang kanggo nyuda populasi penyu ijo Wong Australia

Sebabipun Suhu inkubasi endhog: yen saya dhuwur, bakal akeh wanita, lan sabenere kedadeyan.

Ana udakara 200.000 penyu wanita, nanging ana kurang lan kurang lanang. Lan kabeh amarga ana kenaikan suhu sing ana gandhengane karo perubahan iklim. Para ilmuwan nyekel kura-kura ijo ing sisih lor Queensland (Australia) kanggo ngenali jenis kelamine lan papan dununge, uga tes genetik lan endokrinologi. Dadi dheweke ngerti manawa 86,8% saka populasi penyu ijo paling lor yaiku wanita, nalika ing pantai kidul, sing adhem, persentase wanita antara 65 lan 69%.

Sing paling kuwatir yaiku kahanane kayane ora owah ing jangka pendek. Miturut Dr. Michael Jensen, salah sawijining panulis, Kura-kura ijo ing Karang Great Barrier Utara sisih lor wis ngasilake luwih akeh wanita tinimbang pria sadurunge luwih saka rong dekade, saengga populasi iki bisa mandhiri amarga ana perubahan iklim sing dialami.

Penyu ijo ing habitat

Panliten iki penting banget, wiwit ngidini kita mangertos babagan ombone sing mundhak suhu ing kura-kura ijo Australia, lan umume kanggo kabeh wong. Para ilmuwan bisa uga kudu nindakake program breeding kanggo nylametake, nanging paling ora, kita bakal ora weruh dheweke wis punah.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Morena ngandika

    Halo, aku pengin menehi komentar manawa kura-kura iku sejatine dudu amfibi, nanging reptil.