Kok pesawat mabur

Kok pesawat mabur

Senadyan kita wis ing taun 2022 isih akeh wong sing ora ngerti Kok pesawat mabur. Manungsa kepengin bisa nyabrang langit lan lelungan kanthi luwih cepet supaya bisa njelajah kabeh pojok planet kita. Thanks kanggo ilmu lan pasinaon ing fisika wis bisa ditindakake lan saiki pesawat pancen penting banget ing urip kita.

Ing artikel iki, kita bakal nerangake kenapa pesawat mabur lan kepiye kesimpulan kasebut.

Kok pesawat mabur

penerbangan pesawat

Wangsulan sing paling gampang yaiku ujar manawa pesawat bisa mabur amarga dirancang kanggo mabur. Uga transatlantik luwih saka 100.000 ton nduweni wangun lan desain interior sing ngidini kanggo tetep ngambang, pesawat duwe wangun sing ngidini kanggo tetep ing udhara. Iku ora gaib. Sing aneh lan nggumunake yaiku pesawat ora bisa mabur kaya ngono. Tombol kanggo wangune yaiku swiwi lan rancangane.

Wangsulan sing rada rumit yaiku ujar manawa pesawat kasebut duwe utang kanggo aliran udara liwat swiwi. Banjur kita wis bisa nyimpulake yen kanggo pesawat mabur, aliran udara dibutuhake, utawa padha, kacepetan relatif marang udhara.

Pesawat mabur ing macem-macem pasukan ing bidang horisontal lan vertikal.. Kanggo pesawat bisa angkat, gaya sing diasilake dening sumbu vertikal (ngangkat ing parlance aeronautical) kudu ngluwihi bobot pesawat. Ing sisih liya, ing sumbu horisontal, amarga gas exhaust engine, prinsip aksi-reaksi dumadi, ngasilake pasukan maju sing ngatasi resistensi udara. Nalika pesawat menek kanthi kacepetan konstan lan tekan dhuwur jelajah, iki amarga imbangan pasukan bisa ditindakake ing sumbu vertikal (angkat padha karo bobot) lan ing sumbu horisontal, ing ngendi angkat padha karo bobot. Dorong mesin padha karo seret sing diwenehake dening udhara.

Napa pesawat mabur: prinsip dhasar

kok pesawat mabur diterangno

Piandel kedadeyan nalika sampeyan entuk angkat. Ing kana, kita kudu nerangake prinsip-prinsipe. Sejatine, angkat digayuh liwat swiwi pesawat. Yen kita Cut mau kita bakal entuk apa sing diarani profil swiwi, bagean sing duwe swiwi ing njero.

Saka sudut pandang aerodinamis, bagean kasebut nduweni wujud sing efisien banget. Pinggiran ing ngendi udhara mlebu nalika pesawat mabur dibunderaké, sisih mburi profil landhep, lan uga mlengkung ing sisih ndhuwur (ing basa aeronautika, bagean ndhuwur iki diarani busur njaba lan sisih ngisor diarani busur njaba. lengkungan batin). Lengkungan profil swiwi iki tegese nalika aliran udara nemoni, dadi rong jalur, siji ing swiwi lan sisih liyane mudhun. Amarga lengkungan sayap, dalan sing kudu dilewati banyu luwih dawa tinimbang sing ana ing ngisor iki.

Ana téoréma, téoréma Bernoulli, sing dhasaré konservasi energi, lan ngandika yen iki kelakon, aliran udara saka ndhuwur kudu luwih cepet. Iki tegese tekanan kurang saka ngisor, lelungan luwih alon lan tekanan luwih akeh. Bedane tekanan antarane aliran udara ndhuwur lan ngisor nggawe angkat. Sanajan angkat iki miturut prinsip Bernoulli ora nerangake kabeh sing dibutuhake pesawat kasebut. Kanggo njlèntrèhaké dhuwur iku perlu kanggo Resor kanggo seri liyane saka prinsip fisik.

Salah sijine yaiku hukum katelu Newton. Amarga wangun profil sing mlengkung, hawa saka ndhuwur, tinimbang ngetutake dalan sing lurus, diarahake mudhun. Penyimpangan iki disebabake dening profil swiwi ing aliran udara tegese amarga hukum katelu Newton (prinsip aksi-reaksi), gaya reaksi digawe ing arah sing ngelawan, ing ndhuwur swiwi, sing ngasilake luwih akeh angkat. Kajaba iku, angkat iki tambah dening efek dikenal minangka Efek Coanda sing ditrapake kanggo kabeh cairan kenthel.

Efek Coanda nyebabake cairan nemokake permukaan ing dalane lan cenderung manut. Lapisan wates dibentuk ing antarane profil swiwi lan aliran udara minangka lapisan laminar, sing pisanan nempel ing swiwi lan nyeret lapisan liyane ing ndhuwur. Efek saka hukum katelu Newton luwih meningkat nalika aliran udara manut profil, udhara bakal mili mudhun minangka adheres kanggo profil.

panjelasan rinci

mesin pesawat

Kabeh iki mundhak kanthi kacepetan udhara. Ing wiwitan muter lepas landas, pesawat mboko sithik akselerasi, supaya angkat mundhak kanthi kacepetan. Sampeyan bisa ngerti luwih apik karo conto. Yen tangan kita metu saka kaca mobil, minangka kacepetan mundhak, kita sok dong mirsani sing pasukan saka udhara cenderung kanggo ngangkat tangan.

Nanging sing mesthi nggawe pesawat munggah iku mundhakaken irung, kang disebut nambah amba saka serangan. Sudut serangan yaiku sudut sing dibentuk dening impinging saiki ing profil swiwi sing ana hubungane karo profil kasebut. Sawise angkat mundhak kanthi lengkungan profil swiwi (ngluwihi permukaan sing ana: slats maju lan flaps mburi), elevator stabilizer buntut pindhah. Tumindak iki ndadekake irung pesawat munggah. Kanthi irung munggah, kita nambah sudut serangan. Iki duwe efek sing padha nalika kita nyelehake tangan metu saka jendela mobil, yen kita ngangkat tangan menyang arah lelungan, tangan munggah. Kabeh iki bisa bebarengan kanggo ngangkat pesawat.

Kaya sing sampeyan ngerteni, amarga akeh eksperimen lan teori, pesawat bisa mabur lan dadi bagian saka urip saben dinane. Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan kenapa pesawat mabur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   mandek ngandika

    Iki minangka topik sing tansah nggawe aku motivasi kanggo sinau, matur nuwun kanggo informasi sing penting ...