Kita isih kari 3 taun kanggo ngindhari bencana iklim

Anomali termal ing taun 2015

Ing taun-taun pungkasan, cathetan pemanasan rusak saben wulan, sing ditambah karo fenomena meteorologi sing saya kuat, nyebabake manungsa takon, meh mesthi, apa sing sampeyan lakoni karo planet iki.

Saben tumindak duwe reaksi. Diarepake manawa, cepet utawa cepet, ing omah kita, Bumi, bakal ana kedadeyan sing ora bisa dikendhaleni. Siji klompok wis nulis surat terbuka sing nerangake kita mung duwe telung taun kanggo ngindhari efek iklim sing paling ala.

Huruf kasebut, sing ditulis dening enem ilmuwan lan diplomat terkemuka, kalebu peneliti lan mantan kepala lingkungan PBB, Christiana Figueres, lan fisikawan Stefan Rahmstorf, nerangake manawa telung taun kepungkur dadi rekor sing paling apik ing global. Tambah mung 1ºC, wis nyebabake risiko mayuta-yuta wong: es ing cagak wis wiwit leleh kanthi laju sing kayane ora bisa dibendung, segara mundhak luwih cepet saka sing diarepake, lan kekeringanuga siklon saya gedhe.

Kangge, apa sing kudu kita lakoni? Kita nyuda rata-rata 15,3 yuta wit saben taun (lan ana udakara telung triliun) kanggo ninggalake tanah kosong sing arep dibangun, lan uga kita ngregeti segara lan kali, uga hawa sing dihirup. Yen terus kaya iki, mbesuk sing ngenteni kita ora bakal menehi janjeni, mula para peneliti nemtokake sawetara target target sing kudu kita tekan ing antarane nganti taun 2020, kayata nambah energi terbarukan nganti 30% panggunaan listrik, nggawe 15% kendaraan anyar listrik, lan nyuda emisi bersih saka deforestasi.

Perito Moreno Glacier

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.