HYPERCAN: Badai paling kuat sing bisa ana!

angin topan saka angkasa

Hypercan, iku jeneng sing diarani para ilmuwan minangka badai paling gedhe sing bisa ana ing Bumi, pulverizing kategori 5 sing nuduhake skala maksimal klasifikasi topan miturut skala Saffir-Simpson. Ora nate kedadeyan, nanging orane ora bisa dibantah, sanajan iki, kita kudu ngadhepi kahanan sing cukup pas. Teori kasebut nuduhake, yen ana kahanan kaya ngono, Hypercan bisa digawe, lan ora, kita ora bakal siyap.

Hypercan minangka Topan Mega kanthi Angin 800km / jam, kacepetan cedhak banget karo kacepetan swara saka 1235km / jam. Kanggo entuk ide, kita bakal duwe angin sing padha kaya angin sing diluncurake bom atom, cedhak karo lokasi detonasi kasebut. Angin iki kanthi terus-terusan, bakal ngrusak kabeh dalane, kanthi tingkat galak sing durung nate dingerteni sadurunge. Kayane kemungkinan banget bisa mikir. Pancen bener, nanging ana sawetara kahanan sing bisa ditindakake kanthi nyata.

Kahanan kedadeyan Hypercan

puting beliung ing kutha

Topan super iki bisa lahir saka kombinasi suhu permukaan ing segara 48ºC. Mesthi panas banget ing planet kita supaya segara lan segara ndhaptar suhu kasebut. Nanging mung kanthi gunung geni sing gedhe njeblug ing ngisor segara, sing nyebabake banyu dadi panas, dadi salah sawijining sebab sing bisa nyebabake suhu ideal kanggo pembentukan.

Pilihan liyane yaiku anget nalika tiba meteorit gedhe ing banyu, iku uga kemungkinan liyane sing bakal nyebabake kenaikan suhu. Sanajan kemungkinan kasebut luwih adoh. Sing duweni yaiku gunung geni super sing meledak ing perairan banyu udakara 250 yuta taun kepungkur. Umume spesies sing ana ing jaman kasebut dibasmi.

Penghangatan banyu kanthi bertahap lan terus-terusan amarga owah-owahan iklim. Sanajan suhu maksimum 35ºC ing banyu yaiku 13ºC saka 48ºC sing dibutuhake, anget terus-terusan bisa dadi akibat liyane. Saya tambah anget ing banyu, kemungkinan angin topan uga saya akeh.

Potensi risiko Hypercan

mripat topan

Ora mung bakal tekan siji arah, Hypercan minangka fenomena sing bakal nyebabake konsekuensi sing khas kanggo proporsi. Ngluwihi sing jelas, bakal ngowahi akeh kahanan iklim. Ing ngisor iki mesthi wae sing paling relevan.

Angin

Kaya sing wis diandharake, salah sijine yaiku angin topan mega sing bakal ana. Angin 800km / jam sing dawa yaiku skala Fujita-Pearson, level F9. Miturut skala, saiki ana timbangan:

  • Tingkat F0 (angin 60/117 km / jam): Ringan Cabang wit pecah, sampah sing mabur.
  • F1 (117/181 km / jam): Sedheng Dheweke bisa ngrusak jubin, mbanting sandhing, mindhah mobil, nggulingake trailer, nglelebke kapal, ngrusak wit.
  • F2 (181/250 km / jam): Cukup. Atap sawetara omah dipasang, trailer, bus, lan sawetara bangunan sing luwih ringkih bisa dibongkar. Ing jinis angin iki, mobil sepur bisa mudhun.
  • F3 (251/320 km / jam): Kuburan. Wit sing dicabut, tembok lan atap bangunan sing kuwat uga bisa dicabut.
  • F4 (321/420 km / jam): Mboseni Sepur, trek luwih saka 40 ton, bisa dibuwang menyang awang-awang.
  • F5 (421/510 km / jam): Rusak banget. Kanthi angin padha karo energi sing ngancurake bom atom. Kabeh bangunan disuwek saka lemah lan diunekake.
  • F6 (511/612 km / jam): Rusak meh ora bisa dipikirake. Puting beliung didokumentasikan ing Oklahoma ing taun 1999 sajrone musim tornado kanthi maksimum kacathet 512km / jam.

Ora prelu diucapake, F9 bakal ninggalake papan sing banget sepi, sing ora bisa diterangake utawa dingerteni.

Ukuran lan sistem atmosfer

Sinar srengenge

Sanajan duwe area badai cilik sing 25km ^ 2, arus udara bakal luwih dhuwur ing swasana tinimbang angin topan biasa. Sistem atmosfer bakal ukuran ing Amerika Serikat. Mripat topan bisa ngukur diameter 300km.

Banyu panas asal Hypercan, nimbang pangowahan suhu ing banyu minangka proses alon-alon lan ekstensi gedhe, bisa uga nyebabake luwih akeh hypercanes.

Kajaba iku, awan saka hypercan bisa dhuwur nganti 30km. Iki bakal nyebabake kerusuhan lapisan ozon, amarga molekul banyu bakal kontak lan nggawe reaksi sing bisa diurai dadi molekul O2, nggawe filtrasi cahya ultraviolet sing kurang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.